Novinky - 28.02.2014 20:21

S Martinom prehra po nájazdoch

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv


HC‘05 Banská Bystrica - MHC Mountfield Martin 1:2 po sam. nájazdoch (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 49. M. Hudec (Lunter, Lepine) - 29. Markovič (Galamboš, A. Novotný), rozhodujúci sam. nájazd Važan
Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Lauff, D. Konc - M. Korba, Rovenský, 1202 divákov

Banská Bystrica: Kalemba - Lepine, Saracino, James Martin, Macháček, Kania, Bambúch, Predajniansky, Rosandič - M. Hudec, White, Lunter - Kafka, Heizer, R. Konečný - Veilleux, Zigo, Rapáč - Kadura, Matoušek, Lamper
Martin: Dzubina - Brcko, Matejka, I. Ďatelinka, Rusina, A. Novotný, J. Perniš - Finsterle, Fujerík, J. Suja - Markovič, Galamboš, Važan - Themár, M. Kolena, L. Klíma - Rožník, Dírer, J. Cíger

Úvod prvej tretiny bol z oboch strán rozpačitý. Hostia častejšie ohrozovali bránku súpera, no ako prví mali dobrú príležitosť na otvorenie skóre domáci - v 7. min strieľal v presilovke Rapáč, ale martinský obranca za Dzubinom puk poslal do bezpečia. Hokejisti z Turca mali šance v 14. a 15. min. Najprv po buly pohotovo a tvrdo pálil Važan vedľa a o pár sekúnd tiež ďalšou dobrou strelou preveril Kalembu. Následne puk z hokejky Themára obtrel ľavú žŕdku bystrickej bránky.

V druhej tretine sa "barani" prebudili a boli aktívnejší. Vo vyloženej možnosti sa po prihrávke Heizera ocitol medzi kruhmi Konečný, ale neprekonal Dzubinu. Potom skúšal šťastie Matoušek, ale trafil len do výstroje gólmana a podobne neuspel neskôr ani James Martin. Za nevyužité príležitosti domáci pykali pri vlastnej presilovke. Do brejku išiel v 29. min Galamboš, ktorý našiel na druhej strane Markoviča a ten korčuľou poslal puk do bránky, podľa názoru videorozhodcu neúmyselne - 0:1. Banskobystričnia sa snažili vyrovnať, najbližšie bol k tomu Heizer v 33. min, no jeho pokus z troch metrov chytil Dzubina. O dve minúty neskôr to skúšal pred Kalembom dvakrát Themár, ale vedenie svojho tímu nezveľadil. Tridsať sekúnd pred prestávkou sa predviedol individuálnym prienikom Saracino, puk posielal do horného roku bránky, no martinský gólman si svoju svätyňu postrážil.

V tretej tretine mohol najprv druhý gól hostí pridať Finsterle, no v dobrej pozícii neuspel. Mohlo ho to mrzieť, pretože v 49. min "povozil" Hudec Rusinu popri bránke, ktorú napokon aj obkorčuľoval a prekonal Dzubinu strelou po ľade - 1:1. V 54. min mohol otočiť vývoj zápasu na domácu stranu Konečný, ale nevyužil svoju príležitosť. Na opačnej strane sa Martinčanom ponúkol brejk, ale Važan Kalembu neprekonal. V závere tretieho dejstva sa už nič podstatné neudialo a tak vyše tisíc divákov videlo predĺženie. V ňom mohol po sedemnástich sekundách rozhodnúť Galamboš, zblízka neuspel. V 63. min zvonila žŕdka po tom, čo Saracino strieľal z pravej strany. Rozuzlenie priniesli až samostatné nájazdy, v ktorých hráči spod Turca dominovali, premenili všetky tri a zásluhou Važana si odniesli spod Urpína dva body.

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Martin prišiel pozorne brániť, čo sa mu aj darilo. My sme málo strieľali. Boli sme málo agresívni pred bránkou súpera, chýbal nám dôraz - a práve to rozhodlo. Mali sme dosť pukov na dorážky, ale jednoducho sme tam neboli. Martin počas celého zápasu veľmi dobre bránil, najviac šancí sme si utvorili počas predĺženia, v ktorom sme trafili žŕdku. V nájazdoch súper skóroval trikrát, takže si zaslúžene vybojoval o bod viac."

Daniel Babka (tréner Martina): "Vedeli sme, že Bystrica je v pohode a pripravuje sa na play-off. Snažili sme sa pripraviť na tento duel čo najdôslednejšie, najmä v bránení priestoru pred bránkou. Mali sme v úvode okienka v defenzíve, ale postupne sme sa zlepšovali. Vykrývali sme tento priestor, hoci sme dostali z neho napokon gól. Veľmi dobre zachytal Dzubina, bol to z jeho strany výborný výkon, všetci hráči hrali veľmi obetavo. Bojovali o tieto body, sme radi, že sme ich získali. V predĺžení nám pomohla aj horná žŕdka. V nájazdoch sme mali šťastnú ruku pri výbere hráčov. Pred poslednými dvoma zápasmi je všetko otvorené."