Novinky - 09.02.2014 23:31

Zo Záhoria s tromi bodmi

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

HK 36 Skalica - HC´05 Banská Bystrica 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)

Góly: 36. R. Kropáč (Stieler, Barák) - 9. Kafka (Handlovský, Heizer), 12. Macháček (James Martin), 34. Lunter (Lamper, Lepine)
Vylúčení: 9:7 na 2 min, navyše: M. Preisinger 10 min za hrubosť - Kadura 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Kubuš - Kacej, Orolín, 1258 divákov

Skalica: M. Lipovský - Barák, Vyrůbalík, Luža, Trška, L. Kozák, Staňo, Srnec, Krejčiřík - Lažo, R. Školiak, Obdržálek - Kutálek, B. Mráz, Šátek - M. Preisinger, T. Mikúš, Kudrna - M. Sloboda, Stieler, R. Kropáč
Banská Bystrica: Kalemba - Lepine, Saracino, James Martin, Macháček, Koma, Bambúch, Predajniansky, Róth - R. Konečný, White, M. Hudec - Handlovský, Heizer, Kafka - Lamper, Zigo, Lunter - Kadura, R. Gašpar, Dolník

Hostia spod Urpína od začiatku zápasu začali aktívnejšie. Skóre zápasu sa im podarilo otvoriť v 9. min, keď Handlovského strelu Lipovský neudržal a Kafka nemal problém dotlačiť puk za bránkovú čiaru - 0:1. Domáci potom pridali a snažili sa vyrovnať. Trška v oslabení ani Mráz či Kudrna však neprekonali Kalembu. Hostia si v 10. min zahrali presilovú hru a dostali domácich pod tlak. Šance Handlovského, Konečného či Hudeca však zostali nevyužité. Banskobystričania pridali druhý gól v 12. min pri signalizovanom vylúčení domácich, keď Macháček využil, že Lipovský nič nevidel a trafil presne. Domáci mohli potom korigovať zásluhou Školiaka či Kudrnu: ku gólu chýbalo skutočne málo, ale hostia odolali.

Druhú tretinu začali lepšie domáci, na ktorých bola vidieť snaha, chuť i bojovnosť. Už v 23. min sa do brejku dostal Mráz, po ňom mali obrovské šance Školiak i Sloboda. Obaja už prekonali Kalembu, ale puk neprešiel až za bránkovú čiaru. To, čo sa nepodarilo domácim, predviedli hostia v 34. min, keď si rozobrali domácu obranu a Lumper pohodlne zvýšil na 3:0 pre "baranov". V 36. min sa konečne dočkali i domáci: gól Kropáča po dlhom rozhodovaní arbiter uznal až po konzultácii s videorozhodcom.

Na úvod tretej tretiny zaujala najmä situácia zo 43. min. Kadura si nepríjemne vyšliapol na Tršku, ktorého išiel okamžite pomstiť Preisinger, ten s Kadurom predviedli ukážkovú pästnú výmenu. Kadura však musel po verdikte rozhodcov pod sprchy, no domáci z presilovky nevyťažili nič. Ďalší priebeh zápasu poznačili časté vylúčenia na oboch stranách. Ani jedno z mužstiev sa však už gólu nedočkalo a hostia si zo Záhoria odvážajú tri body.

Andrej Výboh (tréner Skalice): "Po posledných výkonoch, ktoré sme odohrali, sme sa chceli na domácom ľade ukázať, nielen hernou kvalitou, ale aj plným bodovým ziskom. V úvodnej tretine sa však po našich chybách súper rýchlo dostal do vedenia. V ďalšom priebehu sme vyrovnali hru, mali sme strelecké príležitosti, dokázali sme si utvoriť tlak, zahadzovali sme však vyložené šance. Jednoducho chýbal nám dôraz v hre, a preto súper odchádza od nás s plným bodovým ziskom."
Miroslav Chudý (asistent trénera Banskej Bystrice): "Začali sme dobre, dostali sme sa do vedenia 2:0 a od tohto momentu sa aj tak vyvíjala naša hra. Pridali sme tretí gól, potom sme urobili dosť individuálnych chýb, súper to využil a znížil na 1:3. Tretia tretina sa niesla v nervóznom duchu, ale zápas sme dobre dohrali."