Novinky - 02.02.2014 22:44

Pykali sme za zlý prístup v úvode

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

HC‘05 Banská Bystrica - ŠHK 37 Piešťany 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)

Góly: 20. Lamper (Zigo, Kadura), 23. Saracino (M. Hudec, Lepine) - 9. Románek (F. Hudec, Škadra), 10. S. Saliji (Rais, Holovič), 55. T. Melichárek (Cuník)
Vylúčení: 3:4 na 2 min, navyše: T. Melichárek (Piešťany) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff, T. Orolín - Holienka, Valach, 1462 divákov

Banská Bystrica: Kalemba - Lepine, Saracino, James Martin, Macháček, Gachulinec, Bambúch, Predajniansky - Lunter, White, M. Hudec - Handlovský, Heizer, Kafka - Lamper, Zigo, Kadura - Róth, R. Gašpar, Dolník
Piešťany: Tomek - Rais, Brňák, R. Filip, Bučka, Cuník, Škadra, A. Hruška - Lušňák, Holovič, Stupka - T. Melichárek, Mišura, V. Nemec - S. Saliji, Hamrák, Chylo - F. Hudec, Peško, Románek

Pod Urpínom sa prvých osem minút nebolo v podstate na čo pozerať. Vzruch priniesla iba presilovka Piešťan, no až po jej skončení sa hostia dostali do vedenia: po strele Škadru a teči F. Hudeca vypadol Kalembovi puk z lapačky a Románek ho nekompromisne zavesil pod hornú žŕdku. O chvíľu neskôr sa ocitol sám pred domácim brankárom S. Saliji, ale nedal. Úspešný bol až po chybnej rozohrávke Predajnianskeho, keď puk zobral pri zadnom mantineli Holovič, prihral ho Raisovi, ten ho posunul autorovi gólu Salijimu, ktorý nemal problém strieľať po ľade do rozhodenej defenzívy "baranov" na čele s brankárom. Za 50 sekúnd tak bolo 0:2, na čo tréner Chudý reagoval oddychovým časom. Banskobystričania potom ožili, šancu mal Lunter. V 14. min však mohlo byť už 0:3, pretože Kalemba za bránkou nezachytil zle odrazený puk od mantinelu, ten sa dostal k Lušňákovi, ktorý ho posielal do úplne prázdnej bránky - domácich napokon ratoval jemný teč Macháčka. V tej istej minúte sa diali veci aj pred piešťanským gólmanom, v šanci sa ocitol voľný Heizer, ale nedostal puk medzi žrde za Tomeka. Hokejisti Banskej Bystrice napokon strelili súperovi gól do šatne. Do rýchleho protiútoku sa dostala tretia formácia, Zigo našiel Lampera, ktorý z pravej strany sedem sekúnd pred prestávkou pohotovo zakončil - 1:2.

Nástup do strednej časti hry vyšiel lepšie hráčom spod Urpína. V 23. min využili presilovku, keď sa z ľavej strany spoza kruhu presadil Saracino a vyrovnal. O minútu neskôr mohol poslať svoj tím do vedenia Kafka, ale Tomek si postrážil priestor pri ľavej žrdi. Na opačnej strane mohlo zahrmieť po akcii Holoviča s Lušňákom, no posledne menovaný nenašiel recept na Kalembu. V polovici zápasu hrali domáci opäť v početnej výhode, v dvoch príležitostiach sa ocitol Heizer, ale puk za brankára zblízka nedostal. V 34. min pálil z pravého kruhu White do hornej žŕdky. "Barani" mali tlak, ale v poslednej minúte mohli inkasovať z hokejky Lušňáka.

V tretej tretine sa snažili útočiť obidva tímy, bližšie ku gólu mali Bystričania. V 43. min trafil žŕdku tentoraz Zigo. O minútu neskôr sa dostal z pravej strany pred bránku hosťujúci Melichárek, ale k lepšiemu zakončeniu mu chýbala razancia. Tú predviedol o pár sekúnd na opačnej strane Lamper, ktorého pokus zneškodnil výborný Tomek. Zrejme tak inšpiroval Kalembu, ktorý v 46. min zlikvidoval vyloženú šancu Stupkovi. Piešťany potom nevyužili presilovku a po jej skončení bol v šanci práve potrestaný Hudec, ktorý ani na dva razy nedostal puk za gólmana "havranov". Do vedenia tak išli práve hokejisti z kúpeľného mesta. V 55. min vystrelil od modrej čiary Cuník a skúsený Melichárek tečoval puk tak, že skončil v bránke - 2:3. Domáci chceli vyrovnať, hrali presilovku, ale v nej mohli ešte inkasovať z hokejky Peška. V záverečnej minúte to skúsili aj bez brankára v šestici, ale vyrovnať sa im nepodarilo.

Miroslav Chudý (asistent trénera Banskej Bystrice): "Začali sme opačne ako v piatok s Trenčínom, teda veľmi zle. Prvých desať minút to bola katastrofa, čo ma veľmi mrzí. Po oddychovom čase sme sa zlepšili, išli sme za výsledkom, začali sme viac korčuľovať a dali sme kontaktný gól. V druhej tretine sme si utvorili veľa šancí nielen na vyrovnanie, ale aj na odskočenie súpera na väčší rozdiel. Mohli sme ísť do vedenia, no nepodarilo sa nám to. V záverečnej vyrovnanej tretine každý čakal na chybu súpera. My sme ju spravili a pykali sme za zlý prístup v prvých desiatich minútach, ktoré podľa mňa rozhodli o zápase."
Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): "Bol to dôležitý zápas pre obe mužstvá, ktoré bojujú o tretie miesto v tabuľke. My sme mali veľmi dobrý vstup do stretnutia, dali sme dva góly. Po oddychovom čase však domáci kraľovali na ľade, mali lepší pohyb, boli agresívnejší, čo nám robilo problémy. Vyústilo to do gólu pred koncom prvej tretiny. Do druhej časti sme išli s tým, aby sme boli zdatnejší v osobných súbojoch, no nedarilo sa nám to. Na začiatku sme zbytočne faulovali a Banskobystričania využili presilovku. Dokonca mohli ísť aj do vedenia, ale zásluhou Tomeka sme udržali nerozhodný stav. V tretej tretine to už bolo kto z koho. Nám sa podarilo streliť v závere gól, možno i šťastný, ale myslím si, že za predvedenú defenzívu sme si tri body zaslúžili."