Novinky - 24.01.2014 22:30

Prehra v Martine 3:5

Huste.tv Autor: Huste.tv

MHC Mountfield Martin - HC'05 Banská Bystrica 5:3 (2:1, 1:1, 2:1)

Góly: 10. Markovič (I. Ďatelinka, Galamboš), 14. Važan (Galamboš, I. Ďatelinka), 26. L. Klíma (Markovič), 43. Važan (Galamboš, I. Ďatelinka), 54. Markovič (tr. strieľanie) - 7. Handlovský (M. Hudec, White), 27. Zigo (Lunter), 56. M. Hudec (White)
Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Jobbágy, Snášel, 1800 divákov

Martin: J. Čech - Matejka, I. Ďatelinka, Perniš, A. Novotný, Tupý, Rusina - Markovič, Galamboš, Važan - L. Klíma, Kolena, Rožník - Themár, Pokrivčák, J. Cíger - od 21. Dírer
Banská Bystrica: Košarišťan (26. Sabol) - Lepine, Saracino, Macháček, Bambúch, Predajniansky, Gachulinec - M. Hudec, White, Handlovský - Dolník, Heizer, Kadura - Lamper, Zigo, Lunter - Rosandič, R. Gašpar, Róth

Hokejisti z Banskej Bystrice vstúpili do zápasu ako víchor. Ich prevaha v prvých deviatich minútach bola drvivá, hralo sa väčšinou v obrannom pásme Martina. V 4. min trafil Lepine iba žŕdku, o minútu neskôr potom Gašpar zblízka vyprášil Čechove betóny. V 7. min už "barani" viedli. Whitovu prihrávku pohotovo premenil Handlovský na otvárací gól zápasu - 0:1. V 10. min hrali dovtedy nevýrazní domáci presilovku a v nej Markovič vyrovnal - 1:1. Hostia potom nepochopiteľne vypadli z rytmu a opraty zápasu zobrali do svojich rúk "kosačky". Odmenou im bol Važanov rozdielový gól - 2:1.

V druhej tretine prevládal na ľade hokejový boj. Keď poslal Klíma v 26. min domácich už do dvojgólového vedenia, zdalo sa, že "kosačky" otupia snahu baranov o dobrý výsledok. Do diania potom vstúpil tréner Országh, ktorý vystriedal Košarišťana a do bránky nastúpil Sabol. O 48 sekúnd potom po chybe Kolenu streli Zigo kontaktný gól - 3:2.

Aj začiatok tretej tretiny gólovo vyšiel Martinu. Važan za 39 sekúnd zužitkoval presilovku a vrátil domácim dvojgólový náskok - 4:2. Martinčania potom prehustili stredné pásmo a vyrážali do rýchlych protiútokov. V 54. min fauloval v nájazde Saracino Markoviča. Nariadené trestné strieľanie Martinský kanonier premenil - 5:2. Hostia ešte zdvihli hlavu v 56. min, keď Hudec vykresal iskierku nádeje - 5:3. "Barani" 85 sekúnd pred tretím klaksónom odvolali brankára, ale Martin si už dôležité víťazstvo po štyroch prehrách po sebe nenechal vziať.

Daniel Babka (tréner Martina): "Mali sme slabší začiatok zápasu. Boli sme bez pohybu, bez sebavedomia. Bolo to asi tým, že sme boli vyplašení z posledných zápasov, ktoré sme prehrali. Za stavu 0:1 sme sa potom nakopli a gólom v presilovke sa dostali do hry i tempa. Za stavu 3:2 sa zápas zdramatizoval, ale veľkou bojovnosťou celého mužstva sme dokázali súperovi gólom odskočiť. Vďaka patrí celému mužstvu za nasadenie i za to, že zápas dotiahlo do víťazného konca."
Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Pre diváka to bol zaujímavý zápas. Nám v ňom chýbala väčšia agresivita i dôraz pred súperovou bránkou. Nezvládli sme hru v oslabení, v ktorom sme dostali dva góly a ďalšie dva sme dostali z brejkových situácií."