Novinky - 17.01.2014 23:18

Opäť strelecké trápenie

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste

HC‘05 Banská Bystrica - HK Poprad 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)

Góly: 24. White (M. Hudec, R. Konečný) - 2. M. Nagy (Mlynarovič, Drábek), 15. A. Lapšanský, 47. Matúš Paločko (A. Kroták), 60. T. Sýkora (A. Lapšanský, Štals)
Vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Stano - Smerek, Rovenský, 1500 divákov

Banská Bystrica: R. Sabol - Lepine, Saracino, Macháček, James Martin, Predajniansky, Rosandič - M. Hudec, White, R. Konečný - Kafka, Heizer, Handlovský - Lamper, Zigo, Lunter - Kadura, R. Gašpar, Bendík
Poprad: Sidor - Gáborčík, D. Brejčák, Kurali, Fabian, Dinda, Makovský - T. Sýkora, Štals, A. Lapšanský - A. Kroták, S. Takáč, Matúš Paločko - M. Nagy, Mlynarovič, Drábek - Belluš, L. Paukovček, Gápa


Banskobystričania v prve tretine prestrieľali súpera, ale prehrali ju 0:2. Poprad išiel do vedenia už v 2. min, keď sa ujala prihrávka Mlynaroviča pred bránku, kde číhal pri pravej žrdi M. Nagy. V 5. min sa rútil Paukovček na domáceho gólmana Sabola, no v rozhodujúcej chvíli mu ušiel puk z hokejky. Až potom prišli na rad šance hráčov spod Urpína, v ich nepremieňaní sa predbiehali Lamper, Konečný, Handlovský a najmä Kafka, ktorý sa uzdravený vrátil po vyše mesiaci do zostavy. Ani produktívny český útočník však nevedel nájsť recept na Sidora. Najväčšiu šancu spálil v 14. min Hudec, ktorý neskóroval z troch metrov. Hostia navýšili vedenie v 15. min: odrazený puk od zadného mantinelu poslal za bezmocného Sabola obranca "baranov" Bambúch a gól pripísali Lapšanskému. Znížiť mohli ešte do prvej prestávky Lepine či Konečný, ale bránka "kamzíkov" bola akoby zakliata.

Strelecká nemohúcnosť banskobystrických hokejistov pokračovala aj v strednej časti, hoci v 24. min sa pekným bekhendom spomedzi kruhov presadil White a puk poslal do horného rohu - 1:2. V 29. min mieril v oslabení z pravého kruhu Hudec do žŕdky. V polovici zápasu Popradčania nevedeli kam z konopí, ale mohutný tlak domácich ustáli aj vďaka výbornému Sidorovi. V 32. min pred ním zoči-voči neuspel Zigo a potom dvakrát v rade nevyrovnal ani aktívny Konečný.

Aj v tretej tretine "barani" viac búšili do "kamzíkov", ale gól strelili práve Podtatranci. Ťažili z chyby domácich na obrannej modrej, do prečíslenia sa dostali až traja hráči a priestor medzi betónmi mládežníckeho reprezentačného brankára R. Sabola našiel strelou spomedzi kruhov v 47. min Paločko - 1:3. O minútu neskôr mohol odpovedať na opačnej strane Bendík, neskôr to skúšal opäť bekhendom White, ale ani jemu nebolo dopriate skórovať v dvoch príležitostiach. Poistku na záver tak mohol pridať hosťujúci Kroták, ale puk "lízal" hornú žŕdku. Banskobystričania to ešte skúšali v hre bez brankára, čo im nevyšlo. Naopak, štvrtý popradský zásah pridal medzi opustené žrde T. Sýkora.

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Mali sme slabší vstup do zápasu a po prvej tretine sme prehrávali 0:2. Potom sme sa však zdvihli, utvorili si veľa gólových šanci, ale už druhý zápas sa strelecky trápime. Aj teraz sme mali 40 striel a dali sme iba jeden gól. Rozhodujúca bola štvorminútová presilovka, v ktorej sme neskórovali a o pár minút neskôr sme inkasovali rozhodujúci gól. V závere sme sa snažili niečo s výsledkom ešte spraviť, ale Poprad dobre bránil. I keď sme mali veľa striel, chýbal dôraz pred bránkou a viac chcenia. Aj preto sme dnes nezískali ani bod."

Milan Jančuška (tréner Popradu): "Mali sme veľmi dobrý začiatok zápasu. V treťom striedaní sme dali dôležitý gól a prvú tretinu sme takticky uhrali. Vyhrávali sme 2:0. Vstup do druhej tretiny však vyšiel domácim, dali kontaktný gól. Súper bol ďalej lepší, utváral si tlak a veľa gólových príležitostí, no výborný výkon podal náš brankár Sidor. Dôležitý bol aj začiatok tretej tretiny, kde sme ubránili štvorminútové oslabenie a následne z protiútoku sme dali rozhodujúci gól. Víťazstvo na horúcom ľade Banskej Bystrici si cením."