Novinky - 10.12.2013 22:58

Zvolen chcel viac

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

HC‘05 Banská Bystrica - HKM Zvolen 1:6 (0:1, 0:2, 1:3)

Góly: 48. Handlovský - 15. P. Zuzin (Brabenec, Škvaridlo), 33. Síkela (M. Jurík), 35. L. Pokovič (Škvaridlo) , 44. Škvaridlo (V. Baláž, Hraško), 46. P. Zuzin (Brabenec), 58. Čanky (Mančák, Bortňák) Vylúčení: 4:3 na 2 min, navyše: M. Šimko (Zvolen) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Orolín, Kubuš - Korba, Rovenský, 1855 divákov

Banská Bystrica: Kalemba (46. Košarišťan) - Bambúch, Saracino, Macháček, Martin, Meland, Rosandič, T. Devečka, Styk - M. Hudec, White, Lunter - R. Macík, Heizer, Kadura - Matúš Chovan, Petro, Handlovský - D. Hegyi, Hamburg, Žilka
Zvolen: M. Šimko - Juraško, L. Pokovič, J. Hertl, Hraško, Ťavoda, J. Mucha, M. Pospíšil - P. Zuzin, Brabenec, Škvaridlo - V. Baláž, M. Jurík, Síkela - Mančák, Bortňák, Čanky - Ľ. Zuzin, V. Fekiač, Martin Ďaloga

Úvod zápasu nepripomínal derby. "Bitka o Hron" bola nudná, nezáživná, chýbala tvrdosť, viac sa taktizovalo. Menší vzruch nastal až v 8. min. Po chybe Martina sa dostal do zakončenia z pravej strany Síkela, ale nemieril dobre. Následne z protiútoku nepretlačil puk pri ľavej žrdi domáci Kadura. Bystričania potom nevyužili presilovku a majster trestal v 15. min po peknej akcii prvého útoku. Šikovnú prihrávku Brabenca zužitkoval strelou spomedzi kruhov P. Zuzin, keď puk poslal pod hornú žŕdku. V tej istej minúte mohol pridať druhý gól Zvolena Baláž, ak by uspel sám pred Kalembom z dvoch metrov.

Na začiatku druhej tretiny mohol vyrovnať z rýchleho prechodu do pásma Kadura, Šimko bol proti. Zvolenčania v ďalších minútach miestami pritlačili svojho rivala, najväčšiu šancu nevyužil Škvaridlo. Do ešte väčšej príležitosti sa však dostal po prihrávke novica v bystrickom tíme Hamburga pred prázdnou bránkou Hegyi, no puk do nej nedopravil. Postupne hráči spod Urpína pridali na dôraze, boli aktívnejší, ale nevedeli sa presadiť. A tak opäť pykali, tentoraz v 33. min v oslabení, keď si v početnej výhode nakorčuľoval od mantinelu pred Kalembu Síkela a prekonal ho. To ešte nebolo zo strany hostí všetko, pretože o dve minúty neskôr Škvaridlo pekne vysunul Pokoviča do úniku a na tabuli sa rozsvietil stav 0:3.

Na rozhraní tretín dostali domáci možnosť presilovky, ale inkasovať mohli z hokejky Škvaridla v 41. min - ten voľný z pravej strany neprestrelil Kalembu a následne faulom oslabil tím. Banskobystričania však nevyužili ani 28-sekundovú výhodu o dvoch hráčov, keď pred Šimkom pohoreli Macík s Heizerom. A tak opäť doplatili na tento jav, pretože keď Škvaridlo vykorčuľoval z trestnej lavice, majster bol v prečíslení, pričom zodpovednosť zobral na seba práve navrátilec a tvrdou strelou z kruhu zvýšil na 4:0 z pohľadu "bryndziarov". O necelé dve minúty v presilovke pridal spoza kruhov piaty gól hostí P. Zuzin, pomohol mu aj teč a z bránky "baranov" sa porúčal Kalemba, ktorého nahradil Košarišťan. Ten sa mohol tešiť z gólu svojho spoluhráča Handlovského, ktorý v 48. min nečakane od mantinelu vypálil a puk putoval efektne pod hornú žŕdku. Napokon však ani mladý gólman neobišiel s čistým kontom, keďže v 58. min stanovil konečný výsledok na 1:6 presnou strelou z pravého kruhu Čanky.

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Ťažko sa mi to hodnotí. V prvom rade sa chcem ospravedlniť fanúšikom, ktorí prišli v hojnom počte, a fan-klubu, ktorý nás povzbudzoval aj za nepriaznivého stavu. Také výkony, aké predvádzame, sú neakceptovateľné. Je to aj moja zodpovednosť, pretože som tréner a pripravujem taktiku, vyberám si hráčov. Momentálne sa nám nedarí, sme v kríze. Žiaľ, súper chcel v tomto zápase viac, a preto si aj odváža body."
Július Šupler (tréner Zvolena): "Vedeli sme, že to nebude jednoduché. Preto som rád, že sa chalani dobre pripravili na tento zápas. Splnili všetky taktické pokyny, ktoré sme si dali. Som rád, že to v podstate zrealizovali do bodky. Dohodli sme sa na spôsobe rozohrávky a prechodu ako aj zakončení. Chalani dobre zrealizovali obranu i protiútoky, za čo im patrí vďaka. Odviedli v Banskej Bystrici kus poctivej roboty."