Novinky - 29.11.2013 23:09

Vlci dostali kanára

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

MsHK DOXXbet Žilina - HC‘05 Banská Bystrica 0:6 (0:1, 0:2, 0:3)

Góly: 3. Kafka (Bambúch, Saracino), 21. Kadura, 27. Bambúch (Saracino, Handlovský), 50. Lunter (R. Macík, Macháček), 57. Zigo (R. Macík, Lunter), 59. Kadura (M. Hudec, Rosandič)
Vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše: 25. Buc (Žilina) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: M. Novák - Holienka, Junek, 1095 divákov

Žilina: Mikoláš - Ostrčil, Leško, Niník, M. Šterbák, Bajaník, Rúfus, 41. Slota - D. Buc, Klouda, R. Tomas - Valášek, Kalla, T. Varga - Drevenák, Linet, Macejka - od 41. min Schroner
Banská Bystrica: Kalemba - Bambúch, Saracino, Macháček, Rosandič, Styk, Zošiak, Meland - Kafka, White, Handlovský - M. Hudec, Heizer, Kadura - R. Macík, Zigo, Lunter - D. Hegyi, Matúš Chovan, Dolník

V úvode stredoslovenského derby hrali obidve mužstvá v rovnovážnom stave. V 3. min unikol center prvého útoku Kafka a ponad ľavé plece prekonal Mikoláša - 0:1. Podobná situácia, čo sa týka vylúčení, bola aj na konci prvej desaťminútovky, ale obe mužstvá nevyužili početnú výhodu. V 13. min sa ocitol White sám pred Mikolášom, no nebol úspešný. Ten istý hráč mohol zvýšiť v 14. min pri vylúčení Kallu, ale ani tentoraz nedal.
Banskobystričania mali úspešný vstup do druhej tretiny, keď hneď po buly sa dostal k puku Kadura a pohotovou strelou druhýkrát prekonal domáceho gólmana. Žilinský brankár sa vyznamenal v 24. min, keď po prihrávke Melanda kryl strelu Handlovského. V 26. min Buc dostal okrem dvoch minút aj desať za napadnutie hlavy a krku. Banskobystričania početnú prevahu po 57 sekundách aj využili, keď strelu Saracina tečoval Bambúch. Žilina mohla skorigovať pri dvojnásobnom vylúčení Kaduru, ale to sa jej nepodarilo. V závere druhej časti zaujala len strelecká príležitosť domáceho Valáška v 38. min, Kafkov samostatný nájazd o minútu neskôr zlikvidoval Mikoláš.
V tretej treine sa hralo len vo veľmi vlažnom tempe. Až v 47. min domáci kapitán Drevenák vyskúšal pozornosť Kalembu. Na začiatku 50. min unikol rýchly Macík a odrazený puk od Mikoláša Lunter dopravil do prázdnej bránky. V 53. min mali Žilinčania možnosť streliť aspoň kontaktný gól pri vylúčení Zošiaka. Strely Tomasa a Valáška kryl hosťujúci gólman. Tri minúty pred koncom stretnutia opäť unikol Macík a jeho únik zužitkoval Zigo - 0:5. V predposlednej minúte Kadura už len spečatil najvyššiu prehru domácich v aktuálnej sezóne. Banskobystričania po tretí raz zvíťazili nad Žilinou.

Jan Neliba (tréner Žiliny): "Súper bol lepší, v zápase dominoval, dal góly, my nie. Mali sme niektoré šance, ale tie sme nepremenili. Po dvoch víťazstvách sme odohrali zlý zápas, čo mrzí. Hráči nepodržali brankára Mikoláša, ktorý si jediný z nášho mužstva zaslúži absolutórium. Chcem pogratulovať súperovi k víťazstvu."
Miroslav Chudý (asistent trénera Banskej Bystrice): "Dnes sme odohrali dobrý zápas. V prvej tretine sme mali dosť šancí a mohli streliť viac ako jeden gól. V druhej časti sme poľavili smerom dopredu, paradoxne, že zo siedmich striel sme dali dva góly. Do tretej tretiny sme nastupovali s náskokom a snahou udržať výsledok. V závere sa nám však podarilo využiť rýchle protiútoky, čo nám trochu uľahčil aj súper. Víťazstvo po prehre v Martine nás teší, potrebovali sme ho."