Novinky - 22.11.2013 21:48

Košice nás prečíslili

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

HC Košice - HC‘05 Banská Bystrica 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Góly: 7. Cebák (T. Marcinko), 38. D. Pašek (Bicek, R. Jenčík), 46. R. Jenčík (Spilar, Cebák), 54. P. Bartoš (L. Nagy, Bicek) - 7. Kafka (Meland)
Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Jobbágy, Smrek, 4521 divákov

Košice: Hylák - Macejko, Klouček, Štrbák, Deyl, Šeda, Cebák, Kolba - Bicek, P. Bartoš, L. Nagy - Spilar, D. Pašek, R. Jenčík - Hinďoš, Boltun, Jokeľ - Češík, T. Marcinko, Sojčík
Banská Bystrica: Kalemba - Saracino, Bambúch, Meland, Macháček, Zošiak, Styk - Kafka, White, Handlovský - R. Macík, M. Hudec, Kadura - Matúš Chovan, Zigo, Lunter - Dolník, Heizer, D. Hegyi

Aktívnejší boli v úvode Košičania, ale strelecké pokusy Bartoša, Jenčíka, Spilara ani Jokeľa a gólom neskončili. Ten padol v 7. min, T. Marcinko zachytil rozohrávku hostí, obranca Cebák si nakorčuľoval do pásma a na jeho strelu bol Malemba prikrátky - 1:0. Domáci sa tešili z vedenia iba 24 sekúnd, lebo Kafka ešte v tej istej minúte na dvakrát prekonal Hyláka. V 15. min Spilarov pokus vyrazil Kalemba, krátko na to na opačnej strane delili Whita v presilovke od gólu iba centimetre. V 18. min čaroval brankár "baranov", Pašek sa po premárnenej šanci len chytal za hlavu.

V 25. min vyprášil Hylákove betóny White. V polovici stretnutia to spomedzi kruhov skúšal Bartoš, z dobrej pozície sa nepresadil ani Jenčík. V 38. min vylúčenie Hudeca potrestal Pašek, ktorý prekonal Kalembu umiestnenou strelou. V závere druhej tretiny sa v oslabení tešili Košičania predčasne, Nagyov pokus skončil na žŕdke a videorozhodca správne vyhodnotil situáciu.

Domáci tím upokojil v 46. min Jenčík po tom, ako brankárovi hostí prekĺzol puk pomedzi betóny. V 54. min po Nagyovej akcii v presilovke pridal Bartoš štvrtý gól a spečatil víťazstvo Košíc.

Pavol Zůbek (asistent trénera Košíc): "Zápas bol veľmi dlho gólovo tesný, nakoľko dosť dobre bránil stredné pásmo. Darilo sa mu chytať našich rýchlych útočníkov a keď sme sa aj dostali do koncovky, tak to zastavil brankár hostí alebo žŕdka. V záverečnej tretine sme pridali na dôraze, dali sme ďalšie dva góly. Naše víťazstvo je zaslúžené, mužstvo podalo zodpovedný výkon."
Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Myslím si, že sme videli zaujímavý zápas. V prvej tretine sme boli domácim vyrovnaným súperom, v ďalších častiach sa už prejavila hokejová vyspelosť košického tímu. Domáci boli lepší v situáciách jeden na jedného, dostávali sa do prečíslení. Z toho sme aj dostali góly. Treba uznať kvality súpera. Spravili sme niekoľko chýb, ktoré domáci využili."