Novinky - 03.11.2013 21:55

Zápas dvoch tvárí

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

ŠHK 37 Piešťany - HC´05 Banská Bystrica 4:3 po sam. nájazdoch (0:2, 3:0, 0:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 21. S. Saliji (Melichárek), 22. J. Ručkay (M. Bartánus, Peško), 25. J. Ručkay (M. Bartánus), rozhodujúci sam. nájazd Holovič - 5. Zigo (Lamper, Meland), 7. Kadura (Saracino, M. Hudec), 46. Zigo (Rosandič)
Vylúčení: 0:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Orolín - Gavalier, Tornay, 1492 divákov

Piešťany: T. Tomek - Bučka, Cuník, Brňák, Valábik, Drgoň, Biro, M. Toman, A. Hruška - S. Saliji, Melichárek, V. Nemec - Lušňák, Holovič, Stupka - J. Ručkay, Peško, M. Bartánus - Haring, Mišura, Románek
Banská Bystrica: Kalemba - Meland, Saracino, Styk, Macháček, Bambúch, Rosandič, Zošiak - Kafka, White, Handlovský - Kadura, M. Hudec, R. Macík - Lunter, Zigo, Lamper - Matúš Chovan, Heizer, Fajčák

Stretnutie sa začalo obojstranne útočne. V úvode piatej minúty založili "barani" rýchly protiútok a Zigo šťastnou strelou poslal hostí do vedenia. Z následného útoku domácich gól nepadol pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku. V 7. min udreli znova hostia, keď Kudrna hneď po buly prekonal Tomeka - 0:2. Domácich góly zaskočili a v ďalšom priebehu sa trápili. V 14. min mohol zvýšiť vedenie znova Kudrna, ale Tomek chytil jeho strelu. V 16. min mal šancu Lušňák, ale Kalemba bol pozorný. V 20. min hneď po buly vystrelil tvrdo Bartánus, gól však z toho nebol.

Do druhej časti stretnutia mali výborný vstup domáci, keď už v 40 s znížil Saliji - 1:2. O minútu neskôr vyrovnal priebeh stretnutia J. Ručkay a v 25. min poslal do vedenia domácich znova ten istý hráč. "Barani" si zobrali oddychový čas a dlho sa spamätávali z tohto úderu. Domáci hrali v 30. min presilovku, ale bez gólového efektu. V poslednej minúte druhej tretiny mal veľkú šancu Kafka, Tomek podržal domácich.

Na začiatku 46. min sa podarilo Bystričanom vyrovnať, keď strelu Rosandiča neudržal Tomek a Zigo doklepol puk do siete. V ďalšom priebehu tretiny obe mužstvá zodpovedne bránili, útočníci sa ťažko presadzovali. Miernu prevahu mali hostia a v 57. min White tesne pred Tomekom tečoval puk, ale gól z toho nebol.

Už v 10 s mal vyloženú šancu Saliji, no netrafil prázdnu bránku súpera. Predĺženie sa takmer celý čas hralo v pásme "baranov". Nakoniec sa stretnutie rozhodovalo v samostatných nájazdoch, kde boli úspešnými strelcami za domácich M. Bartánus a Holovič, za hostí iba Kafka. 

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: „Mužstvo ukázalo dve tváre. V prvej tretine to bola z našej strany katastrofa, hrali sme bez pohybu, Bystrica si s nami robila, čo chcela a môžeme byť radi, že bolo iba 0:2. V druhej tretine mužstvo ukázalo svoju silu. Zápas sme zvrátili a mohli sme výsledok aj navýšiť, nepodarilo sa. V tretej časti súper vyrovnal. V predĺžení sme nepremenili dve tutovky, čo sme si vynahradili v nájazdoch.“
Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: „Mali sme dobrý vstup do zápasu. Úvodná časť bola solídna. Druhá tretina naopak, hotová katastrofa. Za dve minúty sme stratili náskok, ktorý sme si vybojovali. Hrali sme príliš laxne. V záverečnej časti sme sa vzchopili a podarilo sa nám vyrovnať. Sme radi, že odchádzame aspoň s bodom.