Novinky - 25.10.2013 22:05

V Nitre tri góly v oslabení

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

HK Nitra - HC‘05 Banská Bystrica 5:3 (2:0, 1:2, 2:1)

Góly: 8. Pupák (Kmeč), 20. H. Ručkay (Stümpel, R. Tománek), 23. Stümpel (R. Tománek, P. König), 47. Bajtek (M. Hamrák, M. Novák), 58. M. Kováčik (T. Chrenko, L. Novák) - 30. Handlovský (White, Saracino), 31. Lunter, 53. Lunter (Meland, Zigo)
Vylúčení: 4:11 na 2 min, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kaukokari, Müllner - Korba, Rovenský, 3599 divákov

HK Nitra: Kristan - D. Milo, Nádašdi, P. König, Ordzovenský, M. Novák, Ďurkech, Vizváry - L. Novák, T. Chrenko, M. Kováčik - H. Ručkay, Stümpel, R. Tománek - Martin Segľa, M. Hamrák, Bajtek - Piačka, Kmeč, Pupák - Štumpf
Banská Bystrica: Kalemba - J. Martin, Saracino, Meland, Macháček, Bambúch, Rosandič, Zošiak, Styk - Kafka, White, Handlovský - Matúš Chovan, M. Hudec, R. Macík - Lunter, Zigo, Lamper - Hegyi, Heizer, Fajčák

Zápas pod Zoborom ponúkol v búrlivej atmosfére výborný hokej. O prvý vzruch sa postarala staronová akvizícia v drese Nitry Michal Novák, ktorý v 3. min trafil prudkou strelou žŕdku. "Barani" odpovedali o štyri minúty neskôr, ale Macík a ani Chovan nevyzreli na výborného Kristana. Základy zimného štadióna pod Zoborom sa prvýkrát otriasali v 8. min, keď dravý Pupák prekonal gólmana Kalembu - 1:0. V závere úvodného dejstva sedeli na trestnej lavici dvaja Banskobystričania Macháček a Rosandič na 2+2 minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou. Domáci využili dvojnásobnú presilovku zásluhou presnej strely Henricha Ručkaya - 2:0.

V 23. min viedla Nitra už trojgólovým rozdielom, keď skúsený Stümpel zaskočil akciou spoza bránky hosťujúceho gólmana. "Corgoni" boli na koni a zápas mali jasne vo svojej réžii. V polovici duelu však hostia dvoma zlepenými gólmi dodali stretnutiu nový náboj. Najskôr v 30. min potrestal vylúčenie Hamráka pohotovou strelou Handlovský a o 25 sekúnd neskôr sa do streleckej listiny zapísal aj Lunter - 3:2. V 35. min mal pri prečíslení vyrovnanie na hokejke Lamper, ale jeho strela iba opečiatkovala žŕdku.

Do tretej tretiny vstúpili oba tímy opatrne. Zlom nastal v 45. min, keď bol za držanie hokejky na trestnej lavici White. Nitrania presilovú hru využili a zásluhou koncovky Bajteka bolo 4:2. Odpoveď Banskobystričanov však prišla pomerne skoro. V 52. min vsietil kontaktný gól Lunter a opäť zažal hosťom iskierku nádeje. Tá však definitívne zhasla necelé tri minúty pred koncom zápasu, keď Miroslav Kováčik zužitkoval nielen prihrávku od Tomáša Chrenka, ale aj presilovú hru svojho tímu piatich proti trom. V kvalitnom súboji si Nitra udržala domácu neporaziteľnosť.

Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): "Krásna návšteva videla nadpriemerné stretnutie, o čo sa pričinili obe mužstvá. Pre hráčov bolo veľmi náročné sa vyrovnať s nekvalitným ľadom. Náročné to mali najmä hostia počas oslabení. Výhra nás teší, no nesmieme sa uspokojiť a musíme na sebe pracovať ďalej."

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Vo výbornej atmosfére sme videli zaujímavé stretnutie. O osude zápasu sa rozhodlo v presilových hrách. Napriek chybám, ktoré sme urobili, musím vyzdvihnúť moje mužstvo, že bojovalo až do konca a držalo sa neustále v hre o body. Súperovi blahoželám k víťazstvu."