Novinky - 12.10.2013 12:43

Nešťastná strata dvoch bodov s Piešťanmi

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste

HC‘05 Banská Bystrica - ŠHK 37 Piešťany 1:2 po sam. nájazdoch (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 41. Matúš Chovan (M. Hudec, Kafka) - 60. R. Filip (M. Bartánus), rozhodujúci sam. nájazd Šišovský
Vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Tvrdoň, Výleta, 1232 divákov

Banská Bystrica: Kalemba - Saracino, Meland, Macháček, Rosandič, Zošiak, Bambúch - R. Macík, White, Handlovský - Kafka, M. Hudec, Matúš Chovan - Lamper, Zigo, Lunter - Hegyi, Heizer, Dolník
Piešťany: T. Tomek - Bučka, R. Filip, A. Drgoň, Brňák, Škadra, Biro, A. Hruška - S. Saliji, Melichárek, J. Románek - J. Ručkay, V. Nemec, M. Bartánus - Lušňák, Holovič, Lelkeš - Haring, Mišura, Toman


Úvod zápasu bol opatrný. Prvá vážnejšia šanca prišla až v presilovke domácich, ale skórovať mohol súper. V 7. min sa pred Kalembom nepresadil Samir Saliji a o pár sekúnd neuspel pri pravej žrdi Melichárek. V 12. min si Banská Bystrica utvorila mohutný tlak, najbližšie ku gólu mal Zigo, no nepresadil sa. Hráči spod Urpína boli aktívnejší a mohli Piešťancom zasadiť úder do šatne: Zigo vykorčuľoval z trestnej lavice, dostal sa do prečíslenia so svojím spoluhráčom, ale miesto puku skončil v bránke hostí samotný hráč.
Po prvej prestávke boli opäť viac nabudení "barani". Na začiatku druhej tretiny mieril Macík do žŕdky. V 24. min Tomek zle rozohral puk, ale Handlovský sa pri ľavej žrdi nepresadil. V polovici zápasu mal dva góly na hokejke kapitán Banskej Bystrice Hudec, ani on však na Tomeka nenašiel účinný recept. Až potom prišli šance Piešťan. Haring sa ocitol pred Kalembom, ale v dobrej šanci padol na ľad a v 38. min netrafil puk do bránky ani voľný Holovič.
Domácim vyšiel nástup do tretej tretiny a dostali sa do dobrých príležitostí. Po pár sekundách preveril Tomekove kvality White. Gólmana Piešťan zaskočila až nečakaná strela Matúša Chovana, keď si puk našiel cestu medzi telom a žrďou - 1:0. V 45. min mohli ísť domáci do dvojgólového vedenia, no Lunter neposlal puk do odkrytej bránky. Hostia v závere vyvinuli väčšiu snahu o vyrovnanie. V poslednej minúte odvolali brankára a tento ťah im napokon aj vyšiel. Štyridsať sekúnd pred klaksónom pekne vystrelil spoza kruhu Filip a vynútil si predlženie. V ňom mali tiež navrch Bystričania. V dvoch šanciach bol Heizer, ale rozhodovalo sa napokon až v samostatných nájazdoch. V nich dal víťazný gól Piešťan "vychladnutý" Šišovský, ktorý sa predtým počas 65 minút neobjavil na ľade.


Hlasy:
Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "V prvom rade to bol boj. Oba tímy sa sústredili na tesné bránenie. Šancí tak bolo pomenej. My sme mali nejaké vyložené, ktoré sme však nepremenili. V tretej tretine sme šli do vedenia a mali sme aj ďalšie príležitosti, v ktorých sme mohli rozhodnúť. Žiaľ, nestalo sa a v samom závere sme inkasovali, čo by sa nám nemalo stávať. Takýto zápas musíme dotiahnuť do konca. Mrzí ma, že sme stratili dôležité body. Musíme sa otriasť a zmobilizovať sa už v nedeľu v Skalici."
Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): "Z našej strany bola najlepšia prvá tretina, v ktorej sme si utvorili šance. V druhej časti začali Bystričania lepšie korčuľovať a dostali nás pod tlak. Veľmi dôležité bolo, že sme v nej neinkasovali. Do tretej tretiny sme si povedali, že ideme hrať zodpovedne dozadu. Bohužiaľ v prvej minúte si domáci vypracovali dve či tri šance, a tá tretia sa skončila gólom, čo nás trochu položilo. Až bojovnosťou v závere, keď už sme nemali čo stratiť, sme vrhli všetky sily do útoku a Filip prestrelil všetko, čo sa dalo a vyrovnali sme. V samostatných nájazdoch je to o šťastí a my sme ho mali. Sme radi, že si z Banskej Bystrice vezieme dva body."