Novinky - 11.09.2013 21:15

Švajčiarske turnú už minulosťou

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

Okrem náročných tréningov odohrali aj 6 ťažkých prípravných duelov, ktoré preverili ich kvality. Že tie sa v nich snúbia dokumentovalo, že až 4 z nich dokázali vyhrať. Dve prehry prišli veľkým oblúkom medzi sebou, prvá sa zrodila v prvom zápase s Lausanne, druhá v poslednom proti SC Langenthal v piatok večer. Po tomto zápase nabralo mužstvo opätovný kurz smer Slovensko.

SC Langenthal – HC ´05 Banská Bystrica 5:2 (3:1, 1:1, 1:0)

Góly B. Bystrice: 19. Hudec (White, Handlovský), 37. Handlovský (Hudec, White)

Vylúčenia na 2 min.: 3:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

HC ´05 Banská Bystrica: Hollý – Saracino, Meland, Bambúch, Styk, Šiloviš, Rosandič, Grundmanis, Zošiak – Hudec, White, Handlovský – Macík, Heizer, Kadura – Fajčák, Chovan, Lamper – Žilka, Hegyi, Dolník

Posledný prípravný zápas nám výsledkovo nevyšiel podľa očakávania. Postavili sme sa silnému protivníkovi, ktorý nás zdolal aj pred rokom. Nastúpil zhodne aj s brankárom Eichmanom, na ktorého sme našli recept až v závere prvej tretiny. Hudecov gól z 19. min ale len zmierňoval dovtedy vysoké vedenie domácich 3:0. Snahu o vyrovnanie nám sťažil Carbisov gól na 4:1 v 26. min, v 37. min sme sa v síce presilovke Handlovského pričinením dotiahli na rozdiel dvoch gólov, domáci ale boli nad naše sily. A možno je aj dobré, že sme si po víťaznej šnúre takto pred extraligou “pokazili“ chuť.

Pohľady už smerované na štart sezóny

Prípravné obdobie, aspoň z pohľadu zápasových previerok, je už za nami. Viac ako 5 týždňov zaberačky na ľade, veríme, poriadne scelilo a pripravilo mužstvo na štart do novej sezóny. Už len tam sa uberajú pohľady všetkých v klube. Extraliga už klope na dvere a musíme byť pripravení, dobre do nej zakročiť a zachytiť jej úvod. Je to veľmi dôležité.

Švajčiarsko bolo z tohto pohľadu dobrou voľbou. Pôsobenie tam nemožno vidieť len cez priezor zápasov a výsledkov, aj keď tie potešili. Dôležitým faktom ostáva, že mužstvo sa pod Alpami scelilo. Prešlo si dvakrát náročnou cestovateľskou horúčkou, hráči boli neustále pokope, spoznávali sa, poväzovali v jedno. Prešli si tým najlepším možným – šnúrou výhier, ktorá veľa odľahčila, aby napokon po poslednom zápase mierne poklesli hlavami. Je však dobré zakončiť prípravu čo i prehrou, prestrihnutie série tak nikoho teraz nemusí mátať, všetci už len očakávajú a veria, že podobné víťazné ťaženie nás nebude míňať tam, kde to najviac potrebujeme – v extraligových zápoleniach, ktoré sa čochvíľa rozkrúcajú.