Novinky - 05.09.2013 23:48

Vo Švajčiarsku už štyri víťazstvá v rade

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

HC Thurgau – HC ´05 Banská Bystrica 2:3 (2:0, 0:2, 0:1)

Góly: 17. Nussli (Imen), 19. Nussli (Irmen) – 23. Saracino (Kafka), 38. Fajčák (Hegyi),52. White (Meland)

Vylúčenia na 2 min.: 4:3, navyše Lamper (B. Bystrica) – 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Peer – Ambrosetti, Brunner, 178 divákov

HC ´05 Banská Bystrica: Hollý – Saracino, Meland, Rosandič, Styk, Zošiak, Grundmanis, Šilovič – Fajčák, White, Chovan – Macík, Heizer, Kafka – Lamper, Zigo, Kadura – Dolník, Hegyi, Žilka

V bránke s Jurajom Hollým a bez odpočívajúcich Bambúcha, Hudeca a Handlovského sme začali menšou aktivitou, prispôsobili sme sa hre súpera. Prvé šance na oboch stranách na konci prvej tretiny preťali góly, keď domáci odskočili do dvojgólového vedenia po góloch Nussliho. Dohovor cez tretinu v šatni pomohol a od druhého dejstva sme pritlačili na pílku a chytili sa gólovou strelou Saracina v 23. min – 2:1. Zvýšenú aktivitu sme dokumentovali vyrovnávajúcim gólom krátko pred druhou sirénou, keď si puk do domácej bránky našiel Fajčákov pokus – 2:2. V záverečnej tretine sme po ukážkovej strele Whitea strhli vedenie na svoju stranu a vzhľadom na výkon v dvoch tretinách súboja sa tešili zo zaslúženého triumfu.

EHC Biel – HC ´05 Banská Bystrica 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)

Góly: 7. Wieser (Tschantré), 42. Herburger (Wieser, Peter) – 9. Bambúch (Styk, Heizer), 27. Saracino (White, Hudec), 46. Chovan (White, Hudec)

Vylúčenia na 2 min.: 3:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Fischer, Potocan – Huguet, Wermeille, 680 divákov

HC ´05 Banská Bystrica: Kalemba – Saracino, Meland, Bambúch, Styk, Rosandič, Šilovič, Grundmanis, Zošiak – Chovan, White, Hudec – Handlovský, Heizer, Macík – Kadura, Zigo, Lamper – Fajčák, Hegyi, Dolník

Proti v poradí už piatemu súperovi na turné sme sa prezentovali vyzretým taktickým výkonom. Bol to vyrovnaný zápas, v ktorom rozhodol rozdielový gól, ktorý padol z našej hokejky zásluhou výborného Matúša Chovana. Domáci nás v prvej polovici zatlačili a ujali sa aj vedenia, no v 9. min prestrelil brankára Bambúch a začínalo sa odznova. Tlak Bielu pominul. Ďalej to bol pozerateľný zápas, ktorý sa lámal v svojej polovici. Najprv v 25. min zneškodnil výborný Kalemba trestné strieľanie, aby sme sa o dve minúty nato ujali vedenia presilovkovou bombou Saracina – 1:2. Domácim sa snaha o vyrovnanie naplnila na začiatku poslednej tretiny, ale víťaznú šnúru prestrihnúť naši hráči nemienili a po Chovanovom góle zo 46. min vyhrali, aj s výdatnou pomocou brankára Kalembu, 3:2 a natiahli tak sériu švajčiarskych víťazstiev už na číslo 4.

Poprašok dopadajúceho optimizmu

Výborne! Nanovo tvoriace sa mužstvo trénera Országha výdatne potrebovalo takéto víťazné injekcie. Prenáramne potešili. Keď mužstvo odchádzalo do Švajčiarska, v mnohých vládla skepsa, pretože v minulom roku sme tam všetky 4 zápasy prehrali a neprešli sme si víťazným opojením. Kolektív sa vtedy nemal možnosť správne výsledkovo naladiť na súťaž, zomknúť sa do želanej podoby. Bolo to dobré na prípravu, ale tá ingrediencia, víťazná, chýbala.

Teraz je tomu inak, aj keď nepreceňujme to. Merať si sily na takomto fóre a s takýmito súpermi, to už ale nie je len o šťastí a bojovnosti, ale i o kvalite. Tú celý káder aj s novými posilami potvrdzuje. Ukazuje sa, že pre niekoho neznáme mená, ktoré k nám prišli nie sú takou neznámou a vôbec nie kvalitatívnou. Tento poznatok ešte o niečo viac vytŕča nad našim víťazným ťažením, pretože nie sú pre nás dôležité tieto duely, ale až tie extraligové. A práve v nich nám tú kvalitu treba. Zatiaľ našim najlepším strelcom v príprave je Radoslav Macík, ktorý dal už 4 góly, Matúš Chovan dal 3, podobne ako Američan Eric Meland. A práve Američanov v našom kádri musíme vyzdvihnúť. Kalemba chytá výborne a je s ním spokojnosť, najmä u trénerov. Ako sme avizovali, bodovo produktívny bude Chris Saracino ktorý okrem kvalitnej hry nazbieral už 6 kanadských bodov za 2 góly a 4 asistencie. Eric Meland dal 3 góly a pridal 2 asistencie, Patrick White má identickú bilanciu ako Meland. 3 hráči, 8 zápasov - 16 kanadských bodov!

Nuž nečudo, že pomaly, ale isto vpadá do nádejí našich fanúšikov hebký poprašok optimizmu. Ich hokejové srdcia a duše si zaslúžia výdatnejšie potešiť a práca trénera Országha s mužstvom dáva znať, že sa im môže dostať vytúžené. Sme však len na začiatku cesty, v príprave, preto doterajšie rezultáty treba prijať s pokorou a veriť v ich pokračovanie v súťaži. Mužstvo má po zápase v Bieli štvrtkový deň voľna, ktorý využije na krátky výbeh a potom pozrie sa do nákupného centra. V piatok potom o 19.30 h dokonáme turné zápasom proti domácemu SC Langenthal, s ktorým sme súperili už pred rokom a podľahli sme mu po góloch Branislava Kubku, Lukáša Bambúcha a Juraja Sýkoru 3:4. Po zápase si to mužstvo už namieri domov späť na Slovensko, verme, že stále vo víťaznom rozpoložení.

FOTOVo Švajčiarsku už štyri víťazstvá v rade!Vo Švajčiarsku už štyri víťazstvá v rade!Vo Švajčiarsku už štyri víťazstvá v rade!Vo Švajčiarsku už štyri víťazstvá v rade!Vo Švajčiarsku už štyri víťazstvá v rade!