Novinky - 22.08.2013 23:16

So Zvolenom za kratší koniec

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

Góly: 9. Mucha (Brabenec, Puliš), 14. Brabenec (Ďaloga, P. Zuzin), 33. Hraško (Puliš),36. Juraško (Puliš, P. Zuzin), 43. Pospíšil (Síkela) – 15. Božík (Žilka), 19. Macík

Vylúčenia na 2 min.: 4:7, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc – Ivan, Hanko, 1 320 divákov

HKM Zvolen: Cibuľa – Juraško, Pokovič, Mucha, Ťavoda, Hertl, Hraško, Pichnarčík, Pospíšil – Puliš, Brabenec, P. Zuzin – Síkela, Jurík, Ľ. Zuzin – Ďaloga, Finsterle, Škvaridlo – Čanky, Huňady, Méry

HC ´05 Banská Bystrica: Hollý – Saracino, Meland, Predajniansky, Zošiak, Bambúch, Rosandič, Grundmanis, Šilovič – Hudec, White, Handlovský – Kafka, Heizer, Macík – Glemba, Chovan, Fajčák – Žilka, Zigo, Božík

V druhom našom zápolení na Memoriáli Pavla Zábojníka sme sa v piatok podvečer postavili proti domácemu Zvolenu. Verili sme, že sa nám môže podariť zopakovať kúsok z minulého ročníka, keď sme zápas proti nemu vyhrali, tentoraz nám už ale nebolo súdené. Začali sme nedobre, prehrávali o dva góly, krátko pred koncom prvej tretiny sa nám však podarilo dorovnať skóre. Ďalej už boli strelecky aktívni len Zvolenčania, ktorí nás zdolali výsledkovým pomerom 5:2.

Úvodné buly tradičného derby vhodil náš lokálpatriot Michal Handzuš a začalo sa zostra. Avizovaný úvodný tlak otupila presilovka nášho celku, keď Handlovského v sóle zoťal Juraško. V početnej výhode sme sa však nepresadili a na koňa si začali sadať Zvolenčania. Prvé útočné akcie v ich podaní boli nedotiahnuté, ale v 9. min predsa otvorili skóre – v presilovke o dvoch hráčov si vymanévroval priestor Brabenec, nabil obrancovi Muchovi, na ktorého ranu Hollý nemohol stačiť – 1:0. Po inkasovanom góle sme sa krátko dostali plynulejšie do deja pri Čankyho vylúčení, v 14. min to už však bolo o dva góly. V strednom pásme sme stratili puk, v brejku dostal prihrávku do šance Ďaloga, Hollý zachránil, no na dorážku Brabenca nemal nárok – 2:0. Nevyzeralo to ideálne, našťastie prišiel náš kontaktný gól, keď prácu Žilku pretavil v gól Božík – 2:1. A to gólostroju nebol zďaleka koniec. V 19. min sme podnikli solídny útok, Macík dostal prihrávku spoza Cibuľovej bránky a vynašiel sa famózne – peknou kľučkou poza seba a presným zakončením vyrovnal skóre a v druhej tretine sa tak mohlo začať odznova.

Vyrovnané to bolo aj v prostrednom dejstve. Otvoril ho umným tečom Handlovský, strelecké šťastie skúšali Glemba so Žilkom, na domácej strane preveril Hollého Pospíšil. Náš brankár mal prácu aj v 27. min, keď puk potiahol do pásma Ďaloga, prihrávkovo obslúžil Firnsterleho, no Hollý fantasticky zasiahol. Domáci tlak sa stupňoval, Peter Zuzin rozdielový gól ešte nepridal, v 33. min už ale tribúny jasali. Puk na modrú dostal obranca Hraško a prepálil ho až do siete – 3:2. Narastajúci mierny zvolenský tlak korunoval v 36. min štvrtým gólom Juraško, keď tvrdo a presne zakončil rýchlu kombinačnú akciu svojho celku – 4:2. Do konca tretiny sme sa potom snažili dostať späť do zápasu, chytiť hernú tvár, mali sme i náznaky šancí, táto pasáž hry nám, žiaľ, nevychádzala podľa želaného.

V poslednej tretine sme sa pokúšali o zvrat, no nezačalo to byť pre nás ideálne. Hneď z jej kraja mal v presilovke obrovskú šancu Brabenec, položil si na ľad Hollého, ten však zázračne zabránil istému gólu. Ostali sme v hre, prežili oslabenie, dúfali. V 43. min však prišiel dosť lacný gól Zvolena, keď Pospíšil nahadzoval puk, ktorý prepadol až do siete – 5:2. O víťazovi zápasu bolo v tých chvíľach už viac - menej rozhodnuté a domáci naďalej diktovali tempo hry. Ich prieniky ale neboli dotiahnuté. Zápas sa už len dohrával, drobil sa vylúčeniami a strácal tak na kvalite. Okorenila ho pästná potýčka medzi Bambúchom a Pokovičom, početné vylúčenia držali v permanencii Hollého, na výsledku sa už do konca riadnej hracej doby nič nemenilo. V samostatných nájazdoch sme vyhrali 1:0, presadil sa Kafka.

Film dodatkových nájazdov: Méry nedal, Macík nedal, Čanky nedal, Hudec nedal, Huňady nedal, Kafka blafákom áno, Ďaloga nedal, Saracino nedal, Firnsterle nedal, Božík nedal.

Postava zápasu v drese HC ´05

Preťažko niekoho vyzdvihnúť po prehratom zápase. V oboch doterajších zápasoch sa ale výborne prezentoval útočník Radoslav Macík. V prvom zaujal rozumnou, aktívnou hrou, dostával sa do zakončenia. Vždy vedel, kedy puk potiahnuť, kedy podržať, kedy naviesť do útočného pásma. V tomto zápase bol taktiež aktívny, naviac sa uviedol pekným gólovým kúskom.

Výučba z efektivity

Druhý zápas na zvolenskom ľade sme nezvládli a podľahli domácemu výberu. Podľa výsledkovej reči zaslúžene, nepodali sme však zlý výkon. Chybou bolo, že sme Zvolenčanom ponúkli možnosť pomerne skoro sa dostať do dvojgólového vedenia, a aj keď sme ho neskôr zmazali, opäť sa činili domáci strelci, keď dostali na výsosť veľa herného priestoru na zakončenie. Vyučili nás z efektivity, išli sýtejšie, dôraznejšie za gólom. Nám oproti zápasu proti Nitre chýbala akási väčšia iskra. Nevyšlo to, je to ale zatiaľ len príprava.

Prehra v derby zamrzí vždy, mužstvo trénera Vladimíra Országha ale naďalej pokračuje v nastolenom trende poctivej a modernej prípravy a už v sobotu si v poslednom turnajovom zápase o 15.30 h zmeria sily s poľským celkom GKS Tychy. Verme, že do tretice sa dočkáme vytúženého víťazstva. HC ´05 do toho!