Novinky - 22.08.2013 23:14

Pred turnajom Pavla Zábojníka vo Zvolene

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

Zohrať sa a potešiť fanúšikov

Na zvolenskom ľade sa nám predstaví mužstvo, ktoré prešlo značnou obmenou. V posezónnom období ho opustilo viacero hráčov, aby doň v posledných týždňoch začala pribúdať potešiteľná kvalita v podobe mnohých medializovaných posíl. Nikto sa však nemusí obávať, že by na ľade nespoznal banskobystrický tím - ostalo v ňom niekoľko tvárí, ktorým bije v hrudi naše srdce a v nohách a rukách majú uznanlivý kumšt. Navyše sú v mužstve vyprofilovaní tak, že môžu hrať so spoluhráčmi z minulej sezóny a utvoriť takmer identické formácie. Uvidíme však, ako sa jednotliví hráči zhostia svojich zápasových úloh, ako položia na ľad natrénované a pobijú sa o svoje miesto v kabíne. V posledných časoch v nej totižto nebývalo zrástla konkurencia. Boj o miesta na ľade bude značný.

Od pondelka rozšíril rady nášho klubu útočník Dominik Kadura (8.5.1991).Odchovanec liptovskej liahne robil prvé kariérne kroky v rodnom Liptovskom Mikuláši. Rýchly, dôrazný a korčuliarsky sýty hokejista prenikol do hokejového povedomia v sezóne 2008/2009, keď sa mu darilo v juniorke. Nazbieral 28, o rok nato 32 a v sezóne 2010/2011 35 kanadských bodov. V tej sezóne, majúc už skúsenosti zo štartov v prvej lige, krátko pôsobil aj v projekte hokejovej reprezentácie do 20 rokov. V sezóne 2011/2012 potom zažiaril v mikulášskom drese v prvej lige, odohral 43 zápasov a zaznamenal 42 bodov. Značná produktivita mu minulý ročník vyniesla extraligový angažmán – odel sa do nitrianskych klubových farieb, v ktorých odohral dovedna 38 zápasov, dal 3 góly, ku ktorým pridal 9 asistencií. Je typom hráča, ktorému treba ponúknuť zápasový priestor a rozvíjať tak jeho danosti.

Ten zápas pred rokom potešil...

Aby sme sa trochu navnadili na blížiace sa zápasy, ktorých bude podeň hneď 3, skúsime sa rozpomínať na minulý ročník. Vstupovali sme doňho s malou dušičkou. Po odrieknutí domáceho zápasu s Popradom nemali hráči žiadnu zápasovú prax, hoc čo sa hneď postavili proti nováčikovi KHL, ukrajinskému Donbassu Doneck, vedenému trénerom Šuplerom. Jeho zverenci začali raketovo, za stavu 0:5 v náš neprospech prišiel vytúžený kontaktný gól z hokejky Patrika Lampera strelou švihom z prvej, na ktorý nadviazal krátko pred druhou sirénou Tomáš Matoušek. A bol to práve on, ktorého najmenej bolela konečná prehra 2:6. V zápase zaujal a zakrátko do tohto ambiciózneho klubu prestúpil...

Boľačky z prvého súboja sme si však na druhý deň prestížne pofúkali výhrou nad domácim Zvolenom. Naši hráči nastúpili ako vymenení – bolo tam odhodlanie, obrovská bojovnosť a aj kvalita, podmurovaná skvelým výkonom brankára Dzubinu. Domácich sme zaskočili, pressingom sme otupili ich kombinačne – útočné ostrie a pred skvelými fanúšikmi sa tešili z výsledkového pozdvihnutia 3:1. Turnaj sme zakončili na ďalší deň zápasom proti Berkutu Kyjev. V jeho bránke stál Sergej Chorošun, ktorého naši mladíčkovia – šancu dostali hráči širšieho kádra a viacerí juniori, nedokázali napriek dobrej hre prekonať. Po prehre 0: 2 sme ale mohli konštatovať, že sme odohrali dobrý turnaj, ktorý nás v tých fázach prípravy preveril zo všetkých stránok.

Veríme, že tomu tak bude i tento rok. Identicky vstúpime do turnaja bez v podstate nulovej zápasovej praxe, i keď hráči pocítili hernú záťaž v dvoch modelových súbojoch. Teraz ich pripravenosť a kvality preveria dôstojní súperi. Turnajovú púť začíname vo štvrtok 15.augusta o 12.00 h proti Nitre. V piatok potom príde na rad už tradičné derby - o 19.00 h si to v akiste búrlivej kulise rozdáme so Zvolenom. Svoje účinkovanie potom zavŕšime tretím zápasom v sobotu, keď sa o 15.30 h postavíme poľskému GKS Tychy. Všetko ide o na naše pomery kvalitné celky, dúfame, že nám k ich zdolaniu pomôžete aj vy a prídete tím trénera Vladimíra Országha do neďalekého Zvolena povzbudiť. Nech sa ukáže, ako sa pripravuje nato, aby nás potom v sezóne tešil. Držme mu palce!