Novinky - 13.07.2013 20:50

HRÁČI HC ´05 V BOXERSKOM RINGU

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

V rámci 24 hodinovej boxerskej šnúry nášho slovenského šampióna Tomiho „Kida“ Kovácsa v nákupnom centre Europa sa ale porúčali do ringu, kde pred zrakmi viacerých divákov preukázali svoje bojové umenie.

Zostrih z akcie si pozri TU!

Maratónsky box s našou účasťou sa začal v piatok okolo 18.00 h. Do ringu priviedol svojich zverencov hlavný tréner mužstva Vladimír Országh. Šestica našich hráčov potom v dvojminútových zápasoch ukazovala svoje zručnosti. Ako prvý z našich vyzval Tomiho „Kida“ obranca Michal Styk. Nevodil si zle, ale už sprvu bolo jasné, že súboje v priateľskom duchu nebudú pre našich hráčov jednoduché.

Po Michalovi si do ringu postupne našli cestu ďalší naši hráči. Rado Macík, Tomáš Devečka, Vlado Dolník, Ľuboš Fajčák. Aj oni sa v ringu položili do súpera bez hany. Očakávania zvedavých divákov však smerovali na naše eso v rukáve, ktoré sme mali v podobe obrancu Lukáša Bambúcha. Ten sa už dlhší čas pred podujatím v žartovnej rovine hotoval nášho slovenského šampióna zdolať. Začal dobre, pred zrakmi trénerov i viacerých spoluhráčov sa snažil dodržať literu svojich predsavzatí, škoda len, že nešlo o skutočný súboj. Bola by to ešte väčšia šou.

Na spestrenie si pomaly sa končiacej príprave na suchu a pobavenie divákov to však bola skvelá akcia. Dobre zorganizovaná, majúca exhibičný podmas. Veľmi dobre zarezonovala aj v Michalovi Stykovi, ktorý má fyzické dispozície, aby sa i v takomto ringu nestratil. „Páčilo sa mi toto podujatie, neváhal som sa postaviť najlepšiemu boxerovi na Slovensku. Bral som to ako výzvu ja i chalani. V samotnom ringu to potom nebolo také ľahké, vidno, že Tomi je profík. Dal nám zabrať,“ zdôveril sa, pričom poznamenal, že na podujatia takéhoto charakteru chodí rád. „Určite je fajn spestriť si prípravu takýmto spôsobom, či futbalom. Síce box nie je ľahký ako sa na pohľad zdá, Tomi nás snáď dobre zaškolil a v sezóne sa nebudeme strániť žiadnej potýčky so súperom v zápase priamo na ľade“, s úsmevom zakončil náš obranca.

Exhibícia s našou účasťou sa páčila. Aj keď stojí za zábavnú myšlienku pouvažovať nad tým, či by nás organizátori na toto podujatie zavolali, ak by sme mali ešte v kádri bitkárov NHL Claytona Stonera či Tannera Glassa.

FOTOHráči HC ´05 v boxerskom ringuHráči HC ´05 v boxerskom ringuHráči HC ´05 v boxerskom ringuHráči HC ´05 v boxerskom ringuHráči HC ´05 v boxerskom ringu