Novinky - 30.06.2013 21:44

STANLEY CUP V BANSKEJ BYSTRICI. GRATULUJEME, MICHAL!

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

Spolu so svojimi spoluhráčmi z Chicaga sa po infarktovom závere v 6. finálovom súboji na ľade Bostonu tešil z celkovo piateho triumfu svojho tímu v histórii.

Bol to fantastický a strhujúci záver série, v ktorej Chigago vyhralo 4:2 na zápasy. V tom poslednom však ešte krátko pred koncom skóre na výsledkovej tabuli prialo Bostonu. Po góloch Bickella a Bollanda sa ale nielen v Chicagu, ale i v Banskej Bystrici búchalo šampanské.

Bolo úžasné sledovať, ako sa Michal po 14 sezónach v zámorí, keď odohral dovedna 1047 zápasov NHL tešil zo zisku prestížnej trofeje. Pri jej odovzdávaní bol  v šíku tešiacich sa hráčov ako druhý v poradí za kapitánom „Čiernych jastrabov“ Jonathanom Toewsom, ktorý mu ako prvému odovzdal slávny pohár. Michal ho šťastím prekypujúc zdvihol nad hlavu, pričom doňho neskôr posadil svojho malého synčeka. Potom sa už v šatni víťazov strhla oslava, ktorá isto nemala konca kraja.

Pre nášho srdciara je to zaslúžené vyústenie jeho kariéry, ktorá síce ešte nemá koniec, ale Michal si pohár konečne zaslúžil. Bývalý hráč San Jose, Los Angeles, Pheonixu, Philadelphie, St. Louis a teraz Chicaga, kde v polovici tohto ročníka prišiel zo San Jose, tak zavŕšil sezónu, ktorú počas výluky v zámorí odštartoval práve v našom drese, v ktorom odohral  15 zápasov, pričom strelil 9 gólov a zaznamenal 10 asistencií. Svojmu rodnému mestu pomohol hokejovo, do kabíny vniesol kusisko svojej charizmy, človečiny a kopu skúseností.  

Gratulujeme, ale i Ďakujeme zároveň, Michal! Zato, koľko si obetoval hokeju, zato, ako si i napriek sláve a peniazom ostal Človekom srdečným a pokorným ti hokejový osud už musel dopriať takýto úspech. S reprezentáciou vybojované zlato a dvakrát striebro má punc historického a nezabudnuteľného úspechu, ale vyhrať  Stanley Cup a priniesť ho sem k nám do Banskej Bystrice, to je čerešnička na bohatej a skvelej kariére nášho Michala Handzuša. Gratulujeme!!!

Handzus so Stanley Cupomna oslavách v Chicagu.jpg