Novinky - 18.06.2013 10:05

Hráči HC´05 sa zabávali pri futbale

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

Nevodilo sa im vôbec zle, síce prvý polčas prehrali pomerne jednoznačne 0:4. V druhom však pred našim skvele povzbudzujúcim fanklubom predviedli futbalové divadlo plné pohybu a nadšenia a vyhrali ho 3:1. V oklieštenom zložení, keďže viacerí hráči si plnili reprezentačné povinnosti, zanechali naši chalani napriek celkovej prehre 3:5 skvelý dojem a príjemne si spestrili zaberačku v práve prebiehajúcej letnej príprave.

Sympatické zlepšenie v druhom polčase

Naši hráči hrajúci v žltých dresoch nastúpili do zápasu smelo. Oproti nim stáli bývalí a dokonca aj aktívni futbalisti, no paradoxne naše mužstvo vstúpilo do zápasu aktívnejšie. Zdobilo ho dobrý pohyb, dobrá ponuková činnosť, i keď niektorým robilo problémy krytie si lopty. V bránke s Lukášom “Gianluigim“ Bambúchom, v obrane naľavo so skvele hrajúcim Tomášom Zigom, napravo operujúcim Ondrejom Zošiakom, ktorý k nám prišiel z Martina, sme ustáli prvé brejky súpera, pričom sme sami ofenzívne pohrozili. Prím na ihrisku hral náš tvorca hry Radomír Heizer, na pravom krídle ukázal parádne ofenzívne ťahy a neskutočnú rýchlosť Mário Lunter, na samom hrote sa párkrát predviedol Jakub Predajniansky. V druhej polovici prvého polčasu sme však dostali prvý gól – Lukáš Hvila si z ľavej strany ukážkovo naviedol loptu na stred, dobre zvládnutou kľučkou si vytiahol z brány aj Bambúcha a otvoril skóre – 0:1. O 5 minút sa na roh súpera naši len pozerali a po hlavičke prehrávali už o 2 góly. V týchto fázach sa na nich očividne prejavila tréningová únava, nohy im oťaželi a súper gólovo trestal opäť – po akcii po ľavej strane to bolo už 0:3 a po faule brankára Bambúcha mimo pokutového územia a následnej štandardnej situácii dokonca 0:4. Našim hráčom v tých fázach utiekol výsledok.

Zápas bez očividnej vážnosti však naše mužstvo sympaticky okorenilo v druhom polčase. Akiste zabral i polčasový dohovor trénera Vladimíra Országha, pretože naši chalani začali predvádzať futbal, až sa nechcelo veriť. Po centri Dominika Hegyiho v tutovke hlavou netrafil Heizer, no v 55. min potešil náš fanklub gólovou dorážkou po krížnom pase sprava masér Kristián Beracko – 1:4. Následne sa v šanciach nepresadili Zigo s Predajnianskym a tak New Faces opäť gólovo odskočili. Po faule v pokutovom území a následnej penalte Marek Kalina zvýšil už na 5:1 pre svoj tím. Naši hráči však dohrali zápas vo veľkom štýle. Najprv sa ako raketa predral po pravom krídle Mário Lunter a Andrej Mrena v čistej šanci namieril vedľa brány. Ak by trafil, zlomil by brvno alebo pretrhol sieť. Predsa sme sa dočkali gólového záveru – najprv sa presadil Mário Lunter, v úplnom závere zblízka Dominik Hegyi. Medzitým v brejku Bambúch fantasticky vychytal súpera. V globále však naše mužstvo napriek prehre a fakte, že je hokejové a futbal mu poslúžil len na spestrenie si prípravy, podalo dobrý výkon plný iskry. Bodaj by mu to takto a ešte lepšie hralo potom aj na ľade.

Postava zápasu v drese HC ´05

Kristián Beracko. “Kiko“, náš kustód a masér, sa v tejto kolónke počas hokejovej sezóny zrejme neocitne. V tomto zápase však vypomohol hráčom, nahodil sa do dresu a predviedol sa dobrým výkonom. Už v prvom polčase mal dve veľké šance, nedal. V tom druhom už ale prišla jeho chvíľa – gólová. V deň zápasu avizoval, že mu to tam padne, želané splnil a túto jeho trefu okomentoval slovami : „Musel som zdvihnúť zástavu.“ A síce výborne hrali Heizer, Lunter, Zigo, Bambúch či ďalší, práve Kristián si tento honor zaslúži spomedzi aktérov najviac.