Novinky - 23.03.2013 20:11

NEBERÚ NIČ INÉ LEN VÍŤAZSTVÁ

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

Majú pred sebou posledný krok, na ktorom by sa neradi potkli, naopak, radi by sa tešili zo zisku cenného zlata, ktorým by pripísali niečo cenné k novodobej histórii nášho klubu. Naši Juniori.

Tlak očakávaní

Skvele zvládli úvodné dva finálové zápasy na bratislavskom ľade. Nadviazali tak na svoje dovtedajšie sezónne pôsobenie, v ktorom potvrdzovali svoju silu. Potvrdili ju aj v zápasoch, v ktorých sa im už toľko šancí na úspech nepripisovalo. Stáli totižto pred Slovanom. Postavili sa proti nim hráči na čele s Markom Daňom. Široká hokejová verejnosť už - už pasovala Bratislavčanov za juniorských majstrov, naši hráči však všetko mienené sfúkli a pozitívne prekvapili. „V prvom zápase to zo začiatku nevyzeralo ružovo, boli sme ustráchaní, neviem, či to bolo úvodným zápasom alebo divákmi, ale nebolo to to, čo sme si predstavovali. Potom sme dali gól, osmelili sa, podržal nás brankár Košarišťan a prvá výhra bola na svete,“ začal hodnotenie zápasov obranca Jakub Predajniansky, majúci dostatok skúsenosti z Extraligy. „Druhý zápas sme už boli podľa mňa lepší, nebola tam už žiadna tréma, všetko to z nás opadlo po prvom zápase. Dali sme 4 góly na súperovom klzisku, opäť nás podržal brankár, podali sme sústredený a zodpovedný výkon, za ktorý sme boli odmenení,“ povedal. Sám si uvedomuje, že ešte nie je koniec a posledný krok býva najťažší. „Ešte nie je zďaleka o ničom rozhodnuté, čaká nás najmä v nedeľu ťažký zápas. Bude na nás ležať tlak očakávaní. My však musíme pristúpiť k zápasu zodpovedne, tak, akoby bolo 0:0 v sérií, pokúsiť sa ho vyhrať a ukončiť sériu úspešne v náš prospech,“zakončil Jakub, obranná opora tímu Miroslava Nemčeka.

Podobne pozitívne naladený je aj Eduard Šimun. S juniorkou hrá celé play-off a je veľmi šťastný, že spoločne razia majstrovskú cestu. „Nikdy nebudeme mať dosť. Budeme a chceme vyhrávať dokedy to len pôjde. Chceme byť úspešní a sme odhodlaní urobiť pre to čokoľvek,“ začal svoje rozprávanie Edo, pričom doplnil želanie svoje i celého tímu. „Chcel by som poprosiť fanúšikov banskobystrického hokeja, aby nás prišli podporiť. Budeme potrebovať podporu. My sa im zato budeme snažiť oplatiť ich vrúcne povzbudzovanie víťazstvom a titulom v juniorskej lige,“ povedal Edo.

Všetko je v partii a v túžbe

Veľkou postavou finálových súbojov je náš brankár Andrej Košarišťan. V celej sezóne a aj v play-off si počína fantasticky, má nielen udivujúce štatistické čísla, ale aj leví podiel na úspechu tímu, ktorý kryje zozadu, spod brankárskej masky. Je dominantný, istý, takmer nepriestrelný. „Košo“, inak v reále slušný tichý chalan, je tomu rád. „Je super, že chalanom môžem pomôcť. Boli to teraz pre nás ťažké zápasy, mal som v nich aj kúsok šťastíčka, ale to k brankárskemu remeslu patrí,“ rozhovoril sa a prešiel k svojmu pohľadu na prvé finálové zápasy. „Zápasy to boli vcelku vyrovnané, aj keď v druhom sme mali o čosi navrch. Našim cieľom bolo vyhrať obidva zápasy v Bratislave, a to sa nám vďaka húževnatosti a skvelej defenzíve aj podarilo. Séria ešte neskončila, v nedeľu musíme potvrdiť tieto výborné výsledky, verím, že sa nám to podarí a ukážeme svoju silu, vďaka ktorej sa budeme tešiť. Bude to však ťažké, všetci to veľmi dobre vieme.“ I na ňom bude stáť ťarcha úspešnosti posledného kroku. Ak však bude pokračovať v načatom, výkonoch, aké podáva celú túto sezónu, nemáme sa skutočne o čo báť.

Výsledky a výkony mužstva tešia aj útočníka Garika Melkumjana. Juniorka, tá je preňho srdcovou záležitosťou. Dáva jej všetko. V zápasoch sa obetuje v prospech kolektívu, nenaháňa osobné body, nehrá na svoj vlastný dres. Rád by totižto získal spolu s mužstvom titul, ktorým sa zrejme rozlúči s našim klubom a v lete sa poberie do svojej rodnej krajiny, do Ruska, kde bude pokračovať v svojej kariére. „Som rád, že vyhrávame. Preto to hráme, aby sme vyhrávali a boli úspešní. Sme veľmi blízko k titulu, ale ešte nie je náš, preto sa držíme pri zemi. V nedeľu musíme odohrať náš najlepší zápas v sezóne . Musíme tam dať všetko. Dúfame, že nás príde podporiť aj veľa fanúšikov a my sa im zato odvďačíme titulom. Ja osobne sa budem snažiť hrať čo najlepšie, pretože to môže byť môj rozlúčkový zápas so Slovenskom a s Banskou Bystricou. Na nedeľu sa veľmi tešíme a radi by sme sa radovali zo zlata,“ povedal Garik.

Nuž uvidíme, aké pokračovanie bude mať finálová séria, v ktorej majú hlavné výsledkové slovo naši hráči. Bodaj by tak, ako si to želajú oni sami. HC ´05 do toho!!!