Novinky - 21.03.2013 09:14

ŠTARTUJE FINÁLE JUNIORKY – NAŠI HRÁČI VYZÝVAJÚ SLOVAN!!!

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

V základnej časti súťaže sa im darilo, obsadili konečnú druhú priečku s tým, že si vybudovali parádne renomé. Produkovali skvelý hokej, hráči si z juniorských povinností odbiehali zahrať za náš A - tím, keď bolo treba. No a teraz nad to všetko usilovnosťou a talentom napísali bodku – zahrajú si finále proti Slovanu!

Historický okamih pre novodobú éru klubu

Zverenci trénera Miroslava Nemčeka prekvapili všetkých. Svojim sezónnym pôsobením a postupom až do finále. Zaujalo, s akou ľahkosťou sa prešvihli hlavne cez semifinálovú prekážku – Košičanov predčili o hlavu a suverénne zvíťazili 3:0 na zápasy. Preto sa netreba čudovať, že nášmu mužstvu prischla nálepka najlepšiemu tímu v súťaži, ktorý by sa mal oprávnene tešiť z titulu pre najlepšieho.

Pozor však – Slovan má tiež svoju kvalitu, ktorú dokumentovalo jeho prvenstvo po základnej časti. Navyše mužstvo doplnil o troch hráčov, ktorí majú skúsenosti z KHL!!! V zápasoch v stredu 20.3 a v štvrtok 21.3 na bratislavskom a minimálne v nedeľu 23.3 na našom banskobystrickom ľade sa v jeho drese predstaví trojica Marko Daňo, Tomáš Mikúš a Patrik Luža! Posily ako hrom, je však otázne, ako títo hráči zapadnú do už fungujúceho súkolia juniorského tímu, ktorí si po zvyšku sezóny vystačil aj bez nich.

Nášmu tímu tiež pomôžu hráči prvého tímu – Mário Lunter a Jakub Predajniansky sa po vypadnutí A - tímu so Zvolenom pripojili k mužstvu, kde doplnili Eduarda Šimuna či Michala Hlinku. V prvom domácom zápase v nedeľu by si mal korčule a výstroj po dlhšom zranení obliecť aj Patrik Lamper! Aj bez týchto opôr však má Nemčekov tím svoju silu – spočíva v kolektívnom poňatí hry a súdržnej partii, ktorá je v takýchto zápoleniach nadovšetko.

Budú to ťažké súboje. Slovan má svoju kvalitu, má hokejový cveng, navyše svoje domáce zápasy odohrá v hale, na ktorej sa odohrávali zápolenia kontinentálnej KHL. Podriadi všetko svojmu úspechu, čomu zodpovedá aj Daňovo či Mikušovo zaradenie do zostavy. Lenže naši chalani nemajú prečo skladať zbrane. Vidina zlata a túžba po úspechu ich posúva vpred, Slovan je pre nich akýmsi červeným súknom, chcú ho proste zdolať a majú nato.

V bránke je Andrej Košarišťan - špička súťaže, slovanisti nemajú lepšieho. Taktiež v obrane sme silnejší. Vpredu je to na vážkach, je to tam vyrovnané, oba celky majú hráčov schopných kedykoľvek gólovo udrieť. Výnimkou je Marko Daňo, hráč, ktorý sám dokáže rozhodnúť zápas. To je slovanistická výhoda. Musíme ho však pokryť, nedať mu priestor, možnosť dostávať sa k hlavnému zápasovému slovu. Presne tak, ako to bolo minulý rok taktiež v play-off, tentoraz v štvrťfinále proti Trenčínu. Daňa vtedy náš vtedajší kapitán Tomáš Matoušek vygumoval z ľadu, Trenčania navyše svojich troch najlepších hráčov zaradili do jednej formácie, nerozložili si svoju silu do viacerých, ubránili sme ich tak a tešili sa z postupu.

Nech aj tentoraz slávi úspech tímová hra, srdce a čistý talent hráčov, ktorí rok dreli pre úspech. Je dané týmto našim hráčom ho dosiahnuť – a nech sa im do cesty postavil hoc Slovan, ak chcú byť najlepší, majstrami, musia zdolať kohokoľvek. My všetci im v tom držíme palce! HC ´05 do toho!!!