Novinky - 14.03.2013 21:24

Piaty zápas štvrťfinále rozhodli nájazdy

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

HKm Zvolen - HC'05 Banská Bystrica 3:2 po sam. nájazdoch (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0, 1:0) - konečný výsledok série: 4:1

Gól: 33. Juraško (L. Jurík, Michal Chovan), 37. Brabenec (P. Zuzin), rozhodujúci sam. nájazd: Kalla - 25. M. Hudec, 47. Ján Sýkora (R. Macík, Kubka) 
Vylúčení: 8:8 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Baluška, J. Konc - P. Šefčík, M. Valach, 4174 divákov 

Zvolen: Šimko - L. Čierny, Juraško, Pichnarčík, J. Mucha, Hraško, Hertl, Z. Tóth - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Ľ. Zuzin, Kalla, Čurilla - Puliš, M. Jurík, Martin Ďaloga 
Banská Bystrica: Chorošun - Richter, Bambúch, Kubka, Ketner, J. Predajniansky, O. Janík, Rosandič, Biro - R. Macík, M. Hudec, Ján Sýkora - Juraj Sýkora, Češík, Lunter - Mikolášek, M. Trochta, Lantoš - Danton, Zigo, B. Jankovič 

Prvá tretina sa začala svižne, do šancí aj tlaku sa dostal Zvolen, ale Hraško, P. Zuzin a Podkonický neprekonali brankára Chorošuna. Na opačnej strane pohrozil z ľavej strany Mikolášek, no aj Šimko preukázal spoľahlivosť. V 6. min strieľal do žŕdky hosťujúci Danton a o pár sekúnd ho napodobnil na druhej strane Puliš. Potom šancí ubudlo, hralo sa opatrne, až prišla 18. min a presilovka hostí o dvoch hráčov, ktorú Banskobystričania nevyužili. V početnej výhode sa nepresadili Macík, Richter a Hudec a gól do šatne pár sekúnd pred prestávkou nedali z dorážok ani Juraj Sýkora a Lunter.

Na začiatku druhého dejstva sa dostali do prečíslenia hráči spod Urpína, no Ján Sýkora neposlal Macíkovi ideálny puk. Dobrú šancu mal aj Juraj Sýkora, ale Šimko bol proti. Zvolen bol nebezpečný v oslabení, na Chorošuna to skúšali Brabenec aj Podkonický. V 25. min ukázal svoju silu v oslabení súper z Banskej Bystrice. Domáci pochybili na útočnej modrej čiare a M. Hudec sa dostal až pred bránku, neprihral Češíkovi, ale presne zakončil - 0:1. Hokejisti spod Pustého hradu mohli odpovedať v presilovke o dvoch hráčov, ale strieľali iba do brankára. Vyšlo im to až v 32. min, opätovnú početnú výhodu piatich proti trom zužitkoval strelou od modrej Juraško, keď puk poslal medzi betóny Chorošuna - 1:1. Zvolen bol pri chuti, Brabenec najprv strieľal do žŕdky, ale v 37. minúte ukázal svoju kvalitu, keď z pravej strany lišiacky zakončoval po ľade - 2:1.

V tretej tretine išli hostia do rizika a vyplatilo sa im to. V 47. min vystrelil spomedzi kruhov Macík, Šimko puk vyrazil a Ján Sýkora ho bekhendom poslal do bránky - 2:2. Domáci sa potom dostali do dobrých streleckých príležitostí, ale Mucha či L. Jurík mierili vysoko a nepresne. Hostia nevyužili dve presilovky a zápas dotiahli do predĺženia.

V ňom najprv Podkonický s Brabencom preverili pozornosť Chorošuna a v 63. min ho z dvoch metrov neprekonal ani Hraško. Následne sa dostal do pekného prieniku Chovan, ale neprivodil rozhodnutie. Hostia sa nedostávali dopredu, nechceli urobiť chybu a tak nasledovali samostatné nájazdy. V nich zabezpečil Zvolenu postup do semifinále Jaroslav Kalla.