Novinky - 12.03.2013 13:03

NEMÔŽEME SKLADAŤ ZBRANE

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

Nasadili sme sympatické tempo hry, pôsobili sme kompaktnejšie, súrodejšie, čo umocnil aj prvý gól z hokejky Jána Sýkoru. Keď sa k nemu pridal jeho menovec Juraj na začiatku druhej tretiny, začalo to vyzerať tak, že sa na ľade kreslí naše víťazstvo, ktorým by sme sériu vyrovnali. Stal sa však opak. Zvolenčania postupom zápasových minút náš náskok zmazali, aby tri minúty pred koncom rozhodli o svojej výhre. Na porazenie!

Dirigentská palička nám vypadla z rúk

Náš sľubný zápasový rozbeh dodal všetkým na štadióne nádej. Nedeľná gólová sprcha od Zvolenčanov bola razom zabudnutá, dva góly v Šimkovej sieti mali na všetkých zúčastnených blahodárne účinky. Cítili to i samotní hráči, hralo sa im lepšie, boli v zápase, držali taktovku nad zápasom, až im dirigentská palička z rúk vypadla. „Veľká škoda pre nás, Zvolen strelil šťastný tretí gól, keď náš brankár nevidel puk, zdvihol sa a prešiel mu do bránky. Musí nás to však posilniť, nesmieme upadať. Vo Zvolene chceme vyhrať, my totižto ešte stále veríme v náš úspech v tejto sérii. V tomto zápase sme hrali dobre a tímovo, šťastie sa však v konečnom dôsledku priklonilo na stranu hostí,“ začal hodnotenie duelu útočník Ján Sýkora, autor úvodného gólu zápasu. Po ňom sa presadil aj jeho menovec Juraj, viedli sme už 2:0, ale ani takýto náskok sme nevedeli zúročiť na výhru. „Snažili sme sa zlepšiť, vymyslieť na Zvolen niečo, čo na nich bude platiť. Museli sme to byť my, kto na ľade bude niečo vymýšľať, chceli sme tento zápas vyhrať. Preto sme si povedali, že sa nemôžeme donekonečna vybíjať v súbojoch a míňať si zbytočne energiu. Sústredili sme sa na hru,“ pripomenul našu zlepšenú hru. Tá bola dlho víťazná, všetko zmaril tretí gól v našej sieti.

O tom, prečo sme si dvojgólový náskok neuchovali až do samého konca, ale trikrát inkasovali a nepôsobili v obrane isto, nám skúsil ozrejmiť obranca Jakub Predajniansky, vekom stále ešte junior. „Pokašľali sme si dobre sa vyvíjajúci zápas. Veľmi sme v ňom chceli uspieť, dali sme druhý gól v dobrom čase, hneď na začiatku druhej tretiny a mali sme to vo svojich rukách. Žiaľ, potom pre nás prišli nepochopiteľné chyby, prestalo nám to ísť. Všetko zavŕšil tretí gól, ktorý už len všetko dokonal,“ hneval sa na situáciu, ktorá pre nás razom nie je priaznivá. „Keby sme to boli udržali až do konca, do Zvolena by sme išli s vyrovnanou sériou a domáci by boli pod tlakom. Takto musíme vyhrať my, my budeme pod tlakom. Domáci majú mečbal. O to viac mrzí tento zápas, ale musíme ísť ďalej a veriť si. Neostáva nám nič iné,“ dodal Jakub, ktorý si v týchto dňoch neplní len hokejové, ale i školské povinnosti. V týchto dňoch má písomné maturity.

Škoda tohto v poradí štvrtého zápasu série. Mali sme ho rozohraný veľmi dobre. Teraz sme už len čisto matematicky v neľahkej pozícii – kým prípadným úspechom v tomto zápase by sa séria na zápasy vyrovnala a pod miernym tlakom by boli na vlastnom ľade hostia, teraz je situácia opačná. Pod obrovským tlakom budeme my, pretože musíme uspieť. Situácia totižto hrá so Zvolenom – má mečbal, ktorý už vo štvrtok môže pretaviť do postupu. To však v žiadnom prípade nemôžeme dopustiť. Preto je nevyhnutné, aby sme cez tieto dva dni všetci pozbierali mentálnu silu, vieru a v štvrtok išli do zápasu s tým, že ho ideme vyhrať, že ideme uspieť. Nemôžeme tam ísť ako na kar, s myšlienkami, že ideme ukončiť sériu. Bojovať o postup treba. Ak to má byť do posledného sezónneho dychu, tak prosím. HC ´05 do toho!!!