Novinky - 10.03.2013 21:53

Tretí duel pre Zvolen

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

HC'05 Banská Bystrica - HKm Zvolen 0:4 (0:1, 0:2, 0:1) - stav série: 1:2

Góly: 2. Škvaridlo (Michal Chovan, Hertl), 32. Čurilla (Hraško), 34. Brabenec (Podkonický, P. Zuzin), 60. Martin Ďaloga (Puliš, M. Jurík) 
Vylúčení: 9:8 na 2 min, navyše: Hertl (Zvolen) 10 min za napadnutie hlavy a krku - Danton 10 min za nešportové správanie a Bambúch (obaja Banská Bystrica) 10 min+DKZ za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš, J. Konc - T. Rovenský, V. Snášel, 3010 divákov 

Banská Bystrica: Chorošun - Richter, Bambúch, Kubka, Biro, O. Janík, Ketner, J. Predajniansky, Styk - R. Macík, M. Hudec, Ján Sýkora - Juraj Sýkora, Češík, Lunter - Srnka, Zigo, Lantoš - Danton, M. Trochta, B. Jankovič 
Zvolen: Šimko - L. Čierny, Juraško. Pichnarčík, Mucha, Hraško, Hertl - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Ľ. Zuzin, Kalla, Čurilla - Puliš, M. Jurík, Martin Ďaloga 

Zvolenčania mali dobrý vstup do zápasu, začali aktívne a po 90-tich sekundách otvorili skóre, keď po strele Hertla z ľavej strany tečoval puk pred bránkou pohotový Škvaridlo. Domáci mohli odpovedať v 4. min Jankovičom, ale ten pred Šimkom neuspel. V polovici prvej tretiny pohrozili Banskobystričania Češíkom a Jánom Sýkorom, ale nedostali puk do bránky. V 16. min po strele Trochtu pomohol gólmanovi Šimkovi aj obranca Mucha. Zvolen pohrozil na konci prvého dejstva v presilovke, v závare pred Chorošunom sa nepresadili Škvaridlo a Chovan.

V druhej tretine vypredaný štadión pod Urpínom nevidel veľa šancí, hral sa opatrný hokej, oba tímy akoby čakali na chyby súpera. V 23. min to skúsil zblízka Čurilla, ale Chorošun bol pozorný. V polovici zápasu išiel sám na Šimka domáci Jankovič, ale zlyhal v koncovke. To, čo nevyšlo domácim, sa podarilo Zvolenčanom v 32. min. Čurilla sólový únik pretavil do gólu - 0:2. Hostia potom využili presilovku v čase, keď rozhodcovia avizovali ďalší trest pre banskobystrického hokejistu. Z pravej strany z uhla vyslal puk na bránku Brabenec a tečovaný od korčule sa dostal za prekvapeného Chorošuna. Pred druhou prestávkou sa ešte ocitli v dobrých príležitostiach Peter Zuzin a Ján Sýkora, no skóre sa nemenilo aj zásluhou gólmanov.

V tretej tretine sa domáci viac tlačili na zvolenskú bránku, dobré príležitosti mali Jankovič, Lantoš či Ján Sýkora. Hostia hrozili z rýchlych brejkov, z jedného mohol zvýšiť vedenie Ľ. Zuzin. S pribúdajúcimi minútami sa už hostia sústredili na pozorné bránenie, no v záverečnej minúte ešte spečatili výsledok Ďalogom, ktorý nezaváhal voľný pred Chorošunom.

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Tento zápas nám vôbec nevyšiel. Súper bol lepší vo všetkých činnostiach. Musíme na tento duel veľmi rýchlo zabudnúť. V pondelok je nový deň, stále sme v hre, je to na jednom zápase. Dúfam, že sa vrátime k výkonom, ktoré sme podali vo Zvolene - teda k plnému nasadeniu a koncentrácii. Dnes môžeme súperovi iba pogratulovať, pretože bol lepší a verím, že v pondelok v našich dresoch vybehne iné družstvo." 
Peter Mikula (tréner Zvolena): "Bolo to typické derby. Šance sú znova 50 na 50. Čo sme u nás Banskej Bystrici požičali, dnes sme si zobrali naspäť. Podali sme kolektívny a disciplinovaný výkon. Veľmi nám pomohol prvý gól, pretože domáci troška znervózneli. V druhej tretine sa súper snažil vrátiť do hry, mal aj šance. Banskobystričanov sme však utlmili druhým gólom, keďže zabudli na nášho hráča na modrej čiare. Potom sme už aj pri šarvátkach kontrolovali hru a zaslúžene vyhrali tento zápas."