Novinky - 10.03.2013 18:16

MIKE DANTON: DIVÁCI SÚ NAŠIM ŠIESTYM HRÁČOM

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

Otriasol sa však, usporiadal si veci lepšie ako predtým a odhodlal sa na reštart svojej hokejovej kariéry. Podarilo sa mu to. Oblúkom cez Švédsko ho kariérne chodníčky zaviedli až sem k nám do Banskej Bystrice, kde je momentálne spolu s mužstvom ponorený do derby play-off zápasov proti Zvolenu.

Zvolenské výkony prísľubom pre postupovú budúcnosť

Angažmán tu pod Urpínom si pochvaľuje. Veselý a pohodový Mike tu podľa jeho slov stretol milých a prívetivých ľudí. Zapadol, začlenil sa, pochopil mentalitu ľudí, našiel si svoje miesto v tíme i na ľade. Teší sa aj obľube fanúšikov, na ktorých nedá dopustiť. Zjednodušene – zatiaľ je náš klub a Mike Danton jedno vydarené spojenie, ktoré funguje na výbornú.

Dantonov prínos pre tím Vladimíra Országha je značný. Útočník poväčšine našej druhej útočnej formácie si plní na ľade svoje ofenzívne povinnosti, pričom k nim pridáva dravosť, agresivitu, silu, čím vyvažuje menej výraznú fyzickú hru niektorých mladších spoluhráčov, ktorých je hneď niekoľko. Zvolenské zápasy v play-off to odkryli ešte väčšmi, podľa neho boli vybičované, aj keď sa stretol s neférovosťou niektorých hráčov Zvolena. „Myslím si, že sme proti Zvolenu zahrali veľmi dobre. Majú dobrý tím, my musíme obmedziť hlavne naše vylúčenia a vypracovať si viac šancí pri hre 5:5 a hrať lepšie presilové hry. Mali sme viacero šancí, čo je prísľubom. Určite máme nato, aby sme cez Zvolen postúpili,“rozhovoril sa Mike, ktorému sa nepáčili niektoré zákroky domácich. „Počas play-off by sa malo hrať tvrdo a tímovo, hrať pre tím, ale nie zákerne. Zvolen má pár hráčov, ktorí sú zákerní. Údery do hlavy alebo hra vysokou hokejkou nie sú súčasťou hokeja. Verím, že pri nastolení pravidiel rozhodcami budú takéto zákroky potrestané a nebudú sa na našich hráčov opakovať,“ narážal na niekoľko zákrokov Zvolenčanov, po ktorom na ľade ostali kaluže krvi.

Čo ho však potešilo, tak to určite výhra nášho tímu v prvom zápase. Mike verí, že sme ním položili základný kameň nášho postupu „Verili sme, že sa nám ten prvý zápas podarí vyhrať. Dali sme v ňom ďalšie dva góly, ktoré nám ale rozhodca z neznámych dôvodov neuznal. Zvolen hral potom v druhom zápase lepšie, my sme svoje šance nevyužili a to bol ten rozdiel, ktorý napokon rozhodol,“ zamyslel sa nad prehrou v druhom zápase pod Pustým hradom, no dodal, že v domácich súbojoch verí v úspech. „Na domácom ľade naďalej očakávam tvrdú hru z oboch strán a verím, že oba zápasy vyhráme. Verím, že dokážeme skórovať z našich šancí, a aj naďalej hrať dobre v defenzíve, pretože Zvolen má problém s tým, ako prechádzať našim stredným pásmom. Určite nám pomôžu aj diváci, na ich atmosféru sa tešíme a určite aj ona nám môže dopomôcť k úspechu. Sme radi, že sa im predstavíme za stavu 1:1 a máme o čo hrať. Fanúšikovia sú súčasťou tímu, sú našim šiestym hráčom,“ povedal.

Pristavil sa aj pri fanúšikoch, ktorých si pochvaľuje. Je s nimi v spojení aj cez sociálne siete. Horí šťastím, že ho prijali super. „Cítime ich podporu. Pomáhajú vytvárať na štadióne ohlušujúcu atmosféru, ktorá nám pumpuje krv do žíl. Keď počujeme spievať chorály a potlesk, je to uznanie našej práce, ktoré nám dáva energiu a silu vyhrávať. Ak bude povzbudzovanie aj v týchto zápasoch hlasné a počas celého zápasu, určite nad Zvolenom vyhráme. Pevne v to verím a teším sa na hru pred našim skvelým publikom,“ dodal Mike sympatickým spôsobom.

Je veľmi dobré ho mať v tíme. Jeho aura, skúsenosti a chcenie nám ešte môžu veľmi pomôcť. Hráča ako on potrebujeme. A určite aj jeho slová o ostrej hre Zvolenčanov prispejú už k beztak vyhrotenej atmosfére okolo derby. Hráči, ale i priaznivci si medzi sebou nič nedarujú, rivalita medzi oboma tábormi sa dá krájať. Nuž uvidíme, čo nám ponúkne pokračovanie derby, tentoraz na našom domácom ľade.