Novinky - 10.03.2013 18:15

FANTASTICKÉ!!! JUNIORI SA PREBOJOVALI DO FINÁLE!!!

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

Naši Juniori neostali nič dlžní svojim schopnostiam a ukázali, že sú to chlapi na tých správnych miestach. Stála pre nimi ťažká rehoľa – popasovať sa v semifinále s Košičanmi, ktorí určite neboli slabým súperom. Už boli, pretože naši hráči s nimi urobili krátky, priam brilantný proces. Inkasovali dva (!) góly a postúpili v čo najkratšom možnom čase – vyhrali všetky tri zápasy!

Historický úspech, pred ktorým sa sníma klobúk uznania

Krásne! Kto by to bol od týchto chalanov pred sezónou čakal. Mnohí nad nimi možno lámali palicu, vraj bronz predchádzajúcej gardy bude nenapodobiteľný, vraj to bol len výstrel do šedivej tmy. Naši hráči pod vedením trénerskej dvojice Miroslav Nemček – Rastislav Paľov urobili kusisko obrovskej roboty, zapracovali na sebe, zjednotili sa v tím a úspech na seba nenechal dlho čakať.

Priam ukážkový príklad, ako sa tvrdá práca podporená nepopierateľným talentom dá zúročiť do niečoho, čo píše historickými písmenami. Naši hráči to dokázali, Košičanov zdolali spôsobom sebe vlastným. Vedeli sa predať. Neboli od súpera lepší o triedu, či nejako významne. Lepší však boli, a že to vedeli takto postupovo zúročiť je len super. Klobúk dolu!

Po výsledkoch 3:1, 2:1 doma a výhre 4:0 na horúcej košickej pôde zaslúžene oslavovali. Veľký podiel na tom všetkom má muž, ktorý to všetko na ľade istil zozadu. Podal fantastický výkony. Za 180 hracích minút si za jeho chrbát našli cestu len dva puky – oba po spletitých situáciách, tečovaných strelách. Inak bol nepriestrelný, koncentrovaný, jednoducho oporou. Právom je označovaný za suverénne najlepšieho brankára juniorskej súťaže. Andrej Košarišťan. „Všetky zápasy boli po fyzickej i psychickej stránke veľmi náročné, hral sa veľmi vyrovnaný hokej, hlavne v druhom a v treťom zápase. Pred sériou by málokto povedal, že ju zvládneme na tri zápasy, preto nás to teší o to viac. Zároveň však vieme, že nás ten najťažší krok ešte len čaká, tým je finále, do ktorého dáme všetko. Môžem povedať za celý tím, že spravíme preto všetko, aby sme pretavili naše celosezónne úsilie a získali pre nás a pre Banskú Bystricu tak dlho očakávaný titul. Teraz máme pár dní voľno, takže si trochu oddýchneme a potom sa už budeme plne pripravovať na vrchol sezóny. Je to skutočne super, ale hovorím, ešte nie sme na konci cesty,“ povedal na margo postupu do finále Andrej, ktorý v semifinále podal neskutočné výkony a jeho osobné štatistiky sú priam dych vyrážajúce. V košickom zápase to zavŕšil čistým kontom, keď zlikvidoval všetkých 32 striel súpera. V tomto play-off je to preňho už druhý shutout.

Pochvalu si však zaslúžia absolútne všetci. Od kanoniera Rastislava Gašpara, až po posledného náhradníka. Skutočne ukázali svoju silu. Aj v Košiciach, kde po dvoch Valentových a Šimunovom a Šeligovom góle vyhrali spôsobom, aký skutočne čakal len málokto. Ale prejavila sa dôvera vložená do niektorých z nich. Máme na mysli tých, ktorí okúsili extraligový ľad, dostali šancu, nabrali skúsenosti, ktoré sa teraz odzrkadľujú vo výsledkoch – Košarišťan v bránke, Rosandič, Gachulinec, Mikuš, Varga, v obrane, to si len z pohľadu defenzívy môžeme ukázať, ako sa extraligová prax nadobudnutá v ostrých seniorských zápasoch preniesla pod skutočne skalopevnú a konsolidovanú obranu našej juniorky. Nehovoriac o šikovnosti v ofenzíve. Tá skutočne najťažšia prekážka – finálová, ich však ešte len čaká.