Novinky - 05.03.2013 11:19

DÔVETOK K BLÍŽIACEJ SA SÉRII ZNIE JEDNOZNAČNE: MUSÍME SI VERIŤ!

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

I akési pokušenie, zmyť bodový rozdiel medzi tímami po základnej časti, v tradičnom derby sa naplno ukázať a prípadným víťazstvom poštekliť možnosť postupu do ďalšieho kola, práve na úkor favorita série, ktorým je Zvolen.

Vladimír Országh: Do druhého kola chceme prejsť my

Dni a hodiny pred štartom série tradičného derby budú akiste plné polemík a debát. Priaznivci toho - ktorého tímu sú plní nadšenia, v očakávaní, že práve ich mužstvo bude úspešné a postúpi. Veria tomu, väčšiu vidinu nadšenia a akejsi istoty majú ti zvolenskí, zrejme nevediac, že derby favorita nemá, tobôž v play-off. „Zápasom s Trenčínom sme sa chceli naladiť na víťaznú vlnu. Sčasti sa nám to podarilo, zápas bol poznačený tým, že obom súperom už o nič nešlo, na konci sa hral už iba bezstarostný hokej. Aj počas zápasu sme poslali niektorých hráčov vyzliecť sa dole, nechali sne niektorých chalanov oddýchnuť si,“ povedal na margo zápasu s Trenčínom hlavný tréner Vladimír Országh a na pozápasovej tlačovke už prešiel myšlienkami k zápasom sezóny. „Samozrejme, čo sa týka našej série, favorit je jasný, čo je pre nás možno aj výhoda. Je to to pravé derby, ťahák pre nás i pre fanúšikov. My urobíme všetko preto, aby sme súperovi, ktorý je favorit, cestu čo najviac znepríjemnili, do druhého kola totižto chceme ísť my,“ dotkol sa slovami napínavej série, o ktorej nič iné povedať nemohol. Nevysloviť túžbu postúpiť by bolo alibistické, preto pre postup treba urobiť všetko. Všetko. Dôležitá bude aj psychická výhoda, ktorá bude jednoznačne na našej strane a náš tréner to veľmi dobre vie. „Síce náš bodový odstup na Zvolen po základnej časti je veľmi veľký, značný, naše vzájomné zápasy boli vždy vyrovnané, často to bolo len o gól, alebo väčší rozdiel urobil zásah do prázdnej bránky, preto si myslím, že šancu máme a hovorím, favoritom našej série je Zvolen, čo je našou výhodou,“ povedal.

I preňho samotného bude táto séria akýmsi vyvrcholením jeho trénerskej kariéry. Na našej trénerskej lavičke sedí prvý rok a hneď má čo do činenia so zápasmi, v ktorých úspech chutí dvojnásobne. Nebude to však jednoduché, práve naopak. Ale práve ambicióznosť, váha osobnosti Vladimíra Országha a zúročenie jeho trénerských kvalít spoločne s asistentom Miroslavom Chudým by mohli byť tým prvkom, ktorý nám dopomôže k postupu. „Čaká nás náročné play-off a ako tréner momentálne vítam, že máme v kádri konkurenciu, situácia tu taká dlho nebola, nemali sme hráčov. Celý rok sme horeli na tom, že sme mali veľa zranených a chorých, nemali sme konkurenciu, určite nás to neposúvalo dopredu,“pomenoval veci pravým menom, pričom sa potešil príchodu hráčov, ktorí tu sú na striedavý štart či hosťovanie. „Máme veľmi úzky káder a momentálne tí chalani hrajú, uvidíme ešte, ako sa vyvinie situácia s Dantonom. Sú to hráči, ktorí prišli a hrajú, sú v základnej zostave a viac menej, nemá tu hrať kto iný. Sú to však solídni hráči, ktorí vyčnievali v prvej lige, už teraz možno povedať o Macíkovi, že je to veľmi platný extraligový hráč. Aj Lantoš s Mikolášekom majú veľké šance nato, aby hrali, ak ich aklimatizácia prebehne čo najlepšie, budú platní aj oni. Potešil ma dnes Srnka, dal gól, Martin Trochta, ten je z nich všetkých najskúsenejší a počítame s ním. Ako tréner by som ich chcel vidieť v kádri skôr, ako týždeň pred play-off, ale situácia je aká je a musíme sa s tým vyrovnať.“ Pravdou však je, že tréneri majú konečne k dispozícii kompletnejší káder. A keď sa spätne obzrieme na základnú časť, práve v obdobiach, keď sme boli kompletní sme dosahovali výsledky, s ktorými panovala spokojnosť. Preto je veľkou výhodou, že je tomu tak aj tentoraz. Tréner Országh v spolupráci so svojimi asistentmi určite vyžmýka z hráčov čo najviac.

Veľké odhodlanie Michala Hudeca

Aj Michal Hudec (33) sa teší na blížiace sa zápolenia so Zvolenom. Vníma ich ako veľmi prestížne a pripúšťa, že séria môže byť našim pričinením veľmi napínavá, s nejasným postupovým koncom pre obe mužstvá. „Myslím si, že je veľmi dobré, že sme vyhrali posledný zápas pred play-off. Určite nám to psychicky pomôže, prinavrátili sme si menšiu pohodu a ďalej z toho môžeme len ťažiť,“ rozhovoril sa náš srdciar, osobnosť, ktorá nás môže významne potiahnuť v ťažkých zápasoch, ktoré nás čakajú. „Ak chceme uspieť, musíme eliminovať zvolenské presilovky, ktoré majú najlepšie v lige. Zvolen je však favorit, oni sú pod tlakom, mení sa situácia spred 2 rokov, keď tomu bolo naopak. Motivácia nás všetkých je veľká.“ Uvítal, že v kádri nastali pozitívne zmeny, vrátili sa hráči, ktorí nám v poslednom období citeľne chýbali. „Máme ešte čas, aby sme sa dali dokopy čo najlepšie, teší ma, že sa vrátili niektorí hráči a pôjdeme tam v plnej zostave. Zvolen je favorit, my k nemu ideme s odhodlaním vyhrať aspoň jeden zápas. Verme, že sa nám to podarí.

Spolu s mužstvom vníma, že nie sme pasovaní za favorita na postup, ale aj on to berie ako veľkú výhodu. Psychika a tlak sú v zápasoch play-off niekedy až rozhodujúce, kľúčové faktory. „Začíname od nuly, máme nové obdobie a verím, že sa naladíme na víťaznú strunu. Hlavne vo Zvolene však nechceme hrať prehnane otvorenú partiu, nech oni sa do nás tlačia. Dominovať bude určite tvrdá hra, tak sa hrajú takéto zápasy, ja sa len teším a verím, že naše najlepšie zápasy v tejto sezóne prídu v ten správny moment,“ podotkol a vyslovil túžbu, ktorá sa týka divákov. Mužstvu totižto veľmi pomôže podpora, ktorá sa mu dostane z tribún.“ Verím, že vo všetkých zápasoch bude plné hľadisko a prídu nás podporiť naši fanúšikovia, ktorých podporu budeme potrebovať. V tomto derby určite pôjde o vybičované zápasy, čo sa týka atraktivity, je to nielen pre nás, ale aj pre ľudí ten najlepší súper a verím, že to ostane nepovšimnuté a celá séria sa odohrá v skvelej atmosfére. Potom je to už len na nás hráčoch, ale vždy sme sa vedeli na Zvolen vyhecovať,“ zakončil Michal, veľká persóna v našom tíme, majúca všetky hokejové i ľudské kvality nato, aby strhla naše mužstvo k niečomu euforickému, k niečomu peknému, čo sa môže ľahko splniť, naplniť. Všetci by sme tomu boli veľmi radi. Preto musíme urobiť jediné – veriť si!