Novinky - 28.02.2013 13:08

ŠTVRŤFINÁLOVÉ ZÁPOLENIE PLAY-OFF JUNIOROV ZATIAĽ NEROZHODNÉ

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

Výučba z nevďačnej role favorita

Sobotňajší zápas bol veľmi tvrdým mementom pre zverencov Miroslava Nemčeka. Hráči ho, napriek vedeniu po góle Rastislava Gašpara z deviatej minúty, nezvládli. V hlavách. Bol na nich vyvíjaný obrovský tlak, boli na ťahu a váha takéhoto duelu ich v ďalšom priebehu nemilo prefackala. Hosťom sa podarilo vyrovnať, potom v krátkom slede pridať dva góly a šikovní, no v takýchto zápasoch ešte neskúsení mladíci mali razom ťažké nohy i hlavy. Zápas napokon nezvládli a prehrali ho. Boli z toho nešťastní. „Výkonom sme sklamali všetkých a v prvom rade sami seba. Vstup do zápasu sme mali síce dobrý, dali sme gól, no potom sme sa začali báť o výsledok. Namiesto toho, aby sme pokračovali v našej hre a dávali góly, tak sme začali kopiť chyby a potom to s nami išlo dolu vodou,“ rozobral nešťastnú sobotu mladý obranca Mislav Rosandič, ktorý prednedávnom nakukol do nášho A - tímu a odohral v ňom 4 zápasy. Jeho skúsenosť i skúsenosti ďalších mladých hráčov však na ľade razom zväzovala nervozita a kŕčovitosť. Chalani dostali jednoznačnú lekciu, pocítili hneď na prvom zápase, čo to znamená zápas vo vyraďovacej časti. „Pokazili sme to, nič nám nevychádzalo a mali sme aj veľkú smolu. Dobre sme začali, potom ale prišli naše chyby a už sa to s nami viezlo,“ pridal sa brankár Andrej Košarišťan, opora tímu, ktorý s výkonom svojim i týmovým spokojný veruže nebol.

Do ďalšieho zápasu tak mali chalani nad čím premýšľať. Uvedomovali si, že ďalšia prehra by ich dostala na hranu vypadnutia. Pritom, do série si verili, túžili ju načať dobre, ujať sa vedenia a vykročiť tak ráznou nohou v ceste za postupom. Namiesto toho sa dostali do možno ešte ťažšej situácie, v akej boli pred prvým zápasom. Nemohli si dovoliť ďalšie zaváhanie.

Základným kameňom úspechu viera

Našli však tú správnu cestu k sebe samým a nedali Spišiakom v druhý hrací deň žiadnu šancu. Od prvej minúty na ľade dominovali a protihráčov odnášali v zuboch. Pritom mali dočinenia s hráčmi, ktorí sú skúsení, podkutí z pôsobenia v 1. hokejovej lige, kde sa viditeľne oťukali. Tí hrýzli, dobre korčuľovali, dohrávali tak ako v prvom zápase súboje, na rozbehnutých Nemčekovcov ale nemali. „Na tento zápas sme sa zodpovedne pripravovali. Pozitívne sme sa namotivovali a povedali si, že musíme jednoznačne vyhrať. Bol to ťažký zápas, zvládli sme však jeho úvod a postupne pridali góly, čo nás upokojilo. Každý sa sústredil na svoj výkon, plnili sme pokyny trénera a odrazilo sa to na výsledku, ktorý bol oveľa lepší. Musíme sa od neho odraziť a vyhrať u súpera, potvrdiť nás postup,“ zaželal si Mislav Rosandič, pričom sa dušoval, že spolu s mužstvom urobí všetko preto, aby tomu tak bolo.

V zápase, ktorý skončil jednoznačne 5:0 v náš prospech, žiaril útočník Rastislav Gašpar. Bol pri všetkých piatich (!) góloch nášho mužstva, keď strelil hetrik a pridal k nemu aj dve asistencie. Nehovoriac, že otváral skóre prvého zápasu. Bodov tak nezbieral nadostač a ukázal, že môže byť tým pravým strojcom postupu nášho tímu. Nie je zlé, keď sa zavše niekto takto utrhne a urobí rozdiel medzi mužstvami. V takýchto zápasoch určite.

Všetci už ale prehodili zrak dôležitosti na nastávajúce zápasy. Budú mimoriadne dôležité. Vyrovnaný stav série 1:1 totižto naklonia na postupovú hranu toho ktorého mužstva. Tretí zápas, hrajúci sa v stredu, bude zápasom série. Kto ho vyhrá, bude mať na svojej strane mečbal a v ďalšom zápase vo štvrtok môže rozhodnúť o svojom postupe. Brankár Andrej Košarišťan verí, že úspešné bude naše mužstvo. „V stredu nás čaká ťažký, možno kľúčový zápas série, ktorý musíme vyhrať, aby sa nám v ďalšom zápase hralo lepšie. Nechceme sériu vracať naspäť do Banskej Bystrice a zahrávať sa s vyradením. Spišiaci majú dobrý tím, sú silní v súbojoch, majú šikovných útočníkov, ktorí vedia zakončiť. My musíme podať taký istý výkon ako v nedeľu a mať aj trochu šťastíčka, lebo v Spišskej sa nevyhráva ľahko. Pevne verím, že túto sériu vyhráme a budeme bojovať o medaily. Za túto sezónu si to spoločne s chalanmi zaslúžime,“ povedal, pričom on sám chce tomu dopomôcť čo najlepšími výkonmi. Jeho čisté konto v druhom zápase to len začalo.

Stav série je priebežne vyrovnaný. Na programe sú teraz zápasy, ktoré budú rozhodujúce. Naše mužstvo tak musí urobiť všetko pre postup a súpera dvakrát zdolať. Základný kameň svojho úspechu musí položiť už teraz - vierou, pokorou a obrovskou túžbou na výsledok. Na situáciu si musí stúpiť a ukázať svoju silu. Ide do tuhého. Ak teda chcú chalani urobiť v tejto sezóne koncový úspech na ktorý sú predurčení, musia zo seba dostať všetko a ešte viac. Tímovo, rázne a nadšene. Všetci im v tom držíme palce!