Novinky - 17.02.2013 22:00

Desiatka s trinástimi hráčmi

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste,tv

HK 36 Skalica - HC'05 Banská Bystrica 10:1 (2:0, 3:0, 5:1)

Góly: 1. Šátek (Lažo), 15. Kudrna (Holovič, R. Konečný), 27. Holovič (R. Konečný), 31. Pálffy (R. Školiak, Vyrúbalík), 37. Kudrna (I. Jankovič, Pálffy), 45. Pálffy (R. Školiak), 54. Holovič (R. Školiak, L. Kozák), 57. Holovič (R. Školiak, Lažo), 58. Šátek (J. Jurík, Klejna), 59. Kudrna (Stieler, Šátek) - 41. Kubka (Lunter) 
Vylúčení: 6:6 na 2 min, navyše: M. Lipovský - Lunter obaja 10 min za nešport. správanie, presilovky: 4:1, oslabenia: 1:1, rozhodovali: J. Konc, Goga - Výleta, Tvrdoň, 1890 divákov 

Skalica: M. Lipovský - Vyrúbalík, I. Jankovič, L. Kozák, Beňa, Trška, Jaborník, Mikeska - Pálffy, R. Školiak, Kudrna - Lažo, Stieler, Šátek - Kutálek, Holovič, R. Konečný - J. Jurík, Klejna, Martin Sloboda 
B. Bystrica: Dzubina - Ketner, Kubka, J. Predajniansky, Styk, T. Devečka, Gachulinec - Lunter, M. Hudec, R. Macík - Michal Hlinka, Zigo, Šimun - Melkumjan, Rosandič, M. Mikuš 

Skóre zápasu otvoril už 56 sekundách Šátek, ktorý dorazil za Dzubinu strelu Laža. Na rozdiel dvoch gólov mohol zvýšiť v 7. min Klejna, ale trafil len žŕdku. V 15. min sa počas presilovky najlepšie zorientoval Kudrna a poslal svoj tím do dvojgólového vedenia. Hostia sa snažili ihneď odpovedať, Lunter nastrelil konštrukciu bránky.

V úvode druhej tretiny sa hral útočný hokej so šancami na oboch stranách, v najväčšej sa ocitol domáci Konečný, ale neuspel ani na dvakrát. Následne domáci zvýšili tempo, čo v 27. min vyústilo do tretieho gólu, postaral sa oň Holovič. O štyri minúty našiel Školiak pred bránkou voľného Pálffyho - 4:0. V 37. min pridali domáci piaty gól, jeho autorom bol Kudrna.

V 19 sekunde tretej dvadsaťminútovky prestrelil Kubka všetko, čo mu stálo v ceste a zmenil stav na 1:5 z pohľadu hostí. V 45. min ušiel v oslabení kapitán Skaličanov Pálffy a vsietil už šiesty gól "zeleno-bielych". V 54. min našiel Školiak medzi kruhmi Holoviča a ten z prvej prestrelil Dzubinu 7:1. O tri minúty neskôr dovŕšil ten istý hráč svoj hetrik V 58. min pridal deviaty gól Skalice Šátek a minutú pred koncom skompletizoval hetrik aj druhý hráč domácich - Kudrna, ktorý pečatil na konečných 10:1.

Svatopluk Kosík (asistent trénera Skalice): "Po prehre v Trenčíne sme sa chceli rehabilitovať. Dnes sme spokojný s výsledkom i predvedenou hrou. Počas celého zápasu sme boli lepším tímom, darilo sa nám i strelecky." 
Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "My sme dnes prišli do Skalice s 15 hráčmi, z toho dva útoky boli juniorské a tomu zodpovedala hra i priebeh zápasu. Dohrávali sme 13 a za daného stavu sme skrátka neboli a ani nemohli byť adekvátny súper pre domácich, ktorí produkujú rýchly a pekný hokej. I keď desiatka je pre nás možno krutá, Skalica bola dnes úplne inde."