Novinky - 02.10.2011 22:02

Rovnaký scenár ako v predchádzajúcich dvoch domácich zápasoch

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita

HC'05 Banská Bystrica - HK Poprad 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Góly: 26. Sýkora (M. Kokavec, Kolba) - 29. Balán (Vandas), 32. Rapáč (Takáč, Škovira), 52. Balán (Kuľha, A. Novotný)
Vylúčení: 6:7, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, rozhodovali: J. Višňovský - M. Valach, Zvrškovec, 1817 divákov

Banská Bystrica: Chorošun - Cuník, Cebák, Kolba, Haverinen, Brňák, Bambúch, Kubka - Kristoffersson, Jokila, Kútny - J. Sýkora, Kapuš, M. Kokavec - Themár, Češík, Marcinek - T. Hričina, Heizer, Nemček
Poprad: Melicherčík - A. Novotný, D. Brejčák, Š. Fabian, Malina, M. Šterbák, Velebný, Kramár - Vandas, Balán, Kuľha - A. Kroták, Gellerstedt, Vaic - Škovira, S. Takáč, Rapáč - Paločko, Kraft, Achmetov

Od úvodu zápasu sa Banskobystričania zahryzli do súpera, mali viac z hry, ale nevedeli sa presadiť. Prvú šancu mali hostia, keď v 6. min voľný Takáč netrafil puk pred Chorošunom. Domáci mohli otvoriť skóre v 9. min Heizerom, ale útočníkovi "baranov" sa nepodarilo dostať puk do odkrytej časti popradskej bránky. Banská Bystrica hrala až trikrát v oslabení a práve v početnej výhode mohli "kamzíci" trestať. V 11. min sa Rapáč nepresadil zblízka, keď Chorošun sa v poslednej chvíli vrátil medzi žrde z malého "výletu". Veľkú príležitosť si vypracovali domáci hokejisti v 15. min - Hričina peknou zadovkou spoza bránky našiel Heizera, ktorý však poslal puk vedľa odkrytej časti Melicherčíkovej svätyne. V 17. min Kútny trafil do žŕdky.

Druhá tretina bola oveľa vyrovnanejšia. Vedenia sa ujali Banskobystričania, keď využili prečíslenie. Kokavec pekne prešiel po pravej strane, vystrelil na brankára hostí, ktorý puk neudržal a z dorážky sa z blízka nepomýlil Sýkora - 1:0. Poprad vyrovnal v presilovke po Cuníkovej chybe, keď Balán strieľal od modrej a tečovaný puk skončil za Chorošunom. V polovici zápasu mohol získať pre "baranov" vedenia Sýkora, avšak sám pred Melicherčíkom neuspel. V 32. min vyšiel Popradčanom nacvičený signál, buly vyhral Škovira, puk posunul na Takáča, ten na Rapáča, ktorý si nakorčuľoval do stredu a poľahky prekonal brankára Banskej Bystrice - 1:2. Domáci mali potom šance, ale Kútny ani Marcinek zblízka nevyzreli na gólmana "kamzíkov".

Tretia tretina bola bohatá na šance. V 54. min sa sám pred brankárom domácich nepresadil Kraft a o pár chvíľ neskôr Banskobystričania nevyužili prečíslenie. Kokavec z ľavej strany našiel Sýkoru, no pri jeho pokuse zazvonila iba bočná žrďka. Domáci potom nevyužili dve presilovky za sebou a v 52. min pykali v oslabení. Aktívny bol Kuľha, ktorý si nakorčuľoval pred bránku a Balán presne trafil puk - 1:3. Záverečný tlak "baranov" bol citeľný, v 54. min Sýkora po individuálnej akcii takmer zasunul puk do bránky, po ňom sa nepresadil Marcinek a v poslednej minúte ani Jokila.

Alpo Suhonen (tréner Banskej Bystrice): "Opakoval sa rovnaký scenár ako v predchádzajúcich dvoch domácich zápasoch. Hrali sme dobre v defenzíve, ale v ofenzíve nám to nejde. Keď nevyužijeme presilovky, nemôžeme vyhrať, je to naša slabina. Opäť sme boli v hre o dobrý výsledok, no nepodarilo sa nám ho dosiahnuť aj napriek tomu že chlapci makali. Opäť však nevyužili šance."
Ladislav Svozil (tréner Popradu): "Zápas sme nezačali dobre. Nehrali sme tak, ako sme si povedali, najmä v obrane nie. Paradoxne nás nakopol až gól v druhej tretine, keď sme začali byť aktívnejší, ale urobili sme nejaké chyby, ktoré pramenili z našej snahy a väčšej aktivity. To čo sme si predsavzali - nepustiť domácich do brejku a pokryť si stredné pásmo - sa nám podarilo. Musím vyzdvihnúť vynikajúcu prácu nášho brankára. Neboli sme lepším mužstvom, bol to vyrovnaný zápas, vďaka bohu za tri body."