Novinky - 30.09.2011 20:47

Nepremenené brejky v závere rozhodli o tesnej prehre

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita

HC Košice - HC'05 Banská Bystrica 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)

Góly: 14. Zálešák (P. Bartoš, M. Novák), 15. Matúš Chovan (Marcel Haščák, E. Piatak), 38. P. Bartoš (J. Tabaček, Homer) - 35. Marcinek (Bambúch), 44. Kristoffersson (Kútny, Kolba)
Vylúčení: 8:6 na 2 min, presilovky 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Rovenský, Snášel, 5126 divákov

Zostavy:
Košice: Hylák - J. Tabaček, Homer, Deyl, M. Novák, M. Grman, Šeda, M. Biro - Vorel, Pašek, M. Miklík - P. Bartoš, Zálešák, P. Fabuš - Jenčík, Mlynarovič, Dravecký - Matúš Chovan, E. Piatak, Marcel Haščák 
Banská Bystrica: Kostúr - Cuník, Cebák, Kolba, Haverinen, Brňák, Bambúch, Kubka - Kristoffersson, Paľov, Kútny - J. Sýkora, Kapuš, M. Kokavec - Themár, Češík, Marcinek - T. Hričina, Heizer, Nemček

Banskobystrický brankár Kostúr musel po prvý raz zasahovať na začiatku 2. min po Zálešákovej strele. V 7. min sa pred nim ocitol osamotený E. Piatak, ale netrafil bránku. Na druhej strane neprekonali Hyláka hosťujúci Kapuš ani Sýkora. Košičania sa ujali vedenia už v 14. min v presilovej hre, keď si Zálešák nakorčuľoval do útočného pásma a spomedzi kruhov presne zakončil - 1:0. V 15. min viedol majster už 2:0, keď nepokrytý Chovan zužitkoval prihrávku od Marcela Haščáka. Tesne pred prvou prestávkou trafil Homer žŕdku. V 21. min mieril Pašek bekhendom vedľa a Kostúr potom vyrazil Mlynarovičov pokus. V polovici stretnutia pálil Milklík bez prípravy, ale banskobystrický brankár bol dobre postavený. Neskôr po peknej sťahovačke mieril Dravecký len do bočnej sieťky. V 33. min zamestnal Hyláka Themár, "barani" sa dočkali až v 35. min, keď Marcinek prestrelil košického gólmana - 2:1. Ten istý hráč mohol zakrátko aj vyrovnať, ale v koncovke bol nepresný. V 38. min nahadzoval puk od modrej na bránku Tabaček a Bartoš ho šikovne vo vzduchu tečoval tak, že skončil za Kostúrom - 3:1. Banskobystričania zdramatizovali zápas gólom v 44. min keď od modrej pohotovo vypálil Kútny a Kristoffersson úspešne tečoval jeho strelu 3:2. Upokojiť domácich mohol Vorel, ale nepresadil sa takisto ako Jenčík.

Antonín Stavjaňa (tréner Košíc): "Po štvrtkovom zápase sme mali trošku ťažšie nohy, ale predsa sme sa ujali vedenia. Banská Bystrica dávala góly po našich chybách, aj keď nám nejdú presilovky, ešteže nám fungujú oslabenia. V závere zápasu sme hrali vo dvoch oslabeniach a na ľad sme posielali už len skúsených hráčov." 

Alpo Suhonen (tréner Banskej Bystrice): "Košice majú veľmi kvalitné mužstvo, hrajú veľmi dobre, veď vyhrali už šesť zápasov. Dôležité boli góly domácich v prvej tretine. My sme hrali v tretej tretine dobre, ale vyrovnať sa nám nepodarilo. Dostali sme sa síce do brejkov, no nepremenili sme ich.