Novinky - 25.09.2011 19:30

Drámu ukončili až samostatné nájazdy

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita

HC'05 Banská Bystrica - MsHK DOXXbet Žilina 3:4 (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0, 0:1)

Do vedenia išli prvýkrát hostia, keď využili presilovku po strele Ďurkecha, od modrej čiary tečoval puk v 4. min Richard Huna. Už o 35 sekúnd obkorčuľoval hosťujúcu bránku Kapuš, trafil iba brankára Laca a Marcinek sa z dorážky nemýlil. Následné príležitosti nepremenili Richard Huna a Sivák. V 12. min mali hráči Banskej Bystrice výhodu 78-sekundovej presilovka o dvoch korčuliarov, ale do jedinej vážnejšej šance sa dostal Češík, ktorý zblízka neprekonal Laca.

V 24. min domáci pritlačili súpera, Bambúch z ľavej strany zblízka neprekonal Laca, no Marcinek opäť uspel s dorážkou. Na 2:2 vyrovnal v 30. min Hreus, keď ho pekne vysunul Smotrila a útočník Žiliny svoje sólo zavŕšil strelou pod hornú žŕdku. V 32. min mal na hokejke hetrik po Kapušovej prihrávke Marcinek, ale zblízka netrafil puk pred odkrytou bránkou hostí.

Nástup do 3. tretiny vyšiel lepšie domácim, v 45. min Bambúch pálil od modrej a J. Sýkora poslal odrazený puk za Laca. Žilinčania nezložili zbrane a v 50. min vyrovnali, keď Kudelka presnou strelou mieril pod hornú žŕdku. Žilinčania mohli rozhodnúť v 56. min, ale Richard Huna po spolupráci s bratom Róbertom nezasunul puk do Chorošunovej bránky.

V predĺžení v oslabení unikol po pravej strane Paľov, ale mieril tesne vedľa. Odrazený puk od zadného mantinelu získal Cunik, ale brankár Laco ho ramenom zastavil.

V samostatných nájazdoch dosiahol rozhodujúcic gól v piatej sérii český obranca Houdek.

Góly: 4. Marcinek (Kapuš), 24. Marcinek (Bambúch, Themár), 45. J. Sýkora (Češík, Bambúch) - 4. Richard Huna (Ďurkech), 30. Hreus (Smotrila, Kudělka), 50. Kudělka (Hreus), rozhodujúci sam. nájazd Houdek. Vylúčení: 5:3 na 2 min, navyše: Paľov (B. Bystrica) 10 min za nešp. správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff - Smerek, Bogdaň, 1889 divákov.

HC'05 : Chorošun - Cuník, Cebák, Kolba, Haverinen, Kubka, Brňák, Bambúch - Kristoffersson, Češík, Kútny - J. Sýkora, Paľov, M. Kokavec - Marcinek, Kapuš, Themár - Nemček, Heizer, T. Hričina.

MsHK DOXXbet: M. Laco - D. Devečka, Ďurklech, Houdek, Kudělka, Krčula, Staňo - Sivák, Richard Huna, Róbert Huna - Drábek, Hreus, Smotrila - M. Drevenák, Troliga, T. Sýkora.

HLASY PO ZÁPASE

Milan Staš (tréner Banskej Bystrice): "Máme problémy v domácich zápasoch, v ktorých treba tvoriť. Trikrát sme vyhrávali o gól, ale tri krát sme nechali súpera vyrovnať. V penaltovom rozstrele je to už vabank. Je to veľká škoda, musíme sa poučiť. Urobili sme veľa chýb a to nevynútených, no je pred nami ešte veľa zápasov.

Július Pénzeš (tréner Žiliny): "Podali sme veľmi disciplinovaný a obetavý výkon. Za sedem dní sme odohrali už piaty zápas, je obdivuhodné, ako to dnes chlapci zvládli. Trikrát sme doťahovali náskok súpera a pred koncom III. tretiny sme mali šancu aj na víťazný gól. Škoda, že sme ju nevyužili. V nájazdoch sme túžbu po víťazstve potvrdili."