Futbal - 31.05.2022 09:29

Koleno má plné krvi. Zlatanovi hrozí koniec kariéry

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Aj v aktuálnej sezóne sa predviedol ako príkladný muž činu. Zlatan Ibrahimovic sa vo svojich štyridsiatich rokoch vrátil do radov AC Milána, aby s ním získal majstrovský titul po jedenástich rokoch. Následne sa vynorilo množstvo otázok o jeho budúcnosti a či vôbec bude vo svojom aktívnom futbalovom pôsobení pokračovať. Na sociálnych sieťach sa podelil o video, ktoré veľmi spochybňuje, že by mal v ročníku 2022/23 pokračovať v niektorom klube. Sám však dovysvetlil, že nejde o žiadnu novinku. Vysávanie krvi z kolena považuje za rutinu, napriek ktorej dokázal odohrať 27 tohtosezónnych zápasov a nastrieľal osem gólov.

Pre natiahnutie svojej výnimočnej kariéry sa podrobil po sezóne operácii kolena a teraz je potrebné pravidelne z neho vysať plnú injekčnú striekačku krvi. "Vyprázdňovanie kolena raz týždenne počas šiestich mesiacov," opísal svojim priaznivcom, čo ho čaká približne do konca kalendárneho roka. Netreba zdôrazňovať, že v jeho veku je už rekonvalescencia a návrat po zranení komplikovanejší ako v dvadsiatich. Priznáva to aj sám, keď po zisku talianskeho titulu prezradil, že v noci po zápase sotva spal.

Ibrahimovic zamieril na San Siro v januári 2020 z Los Angeles. Rossoneri predtým získali svoj posledný titul v sezóne 2010/11. Po nich sa zo zlata deväťkrát tešil Juventus Turín a raz konkurenčný Inter. Pre švédsku supehviezdu to bola ďalšia sezóna vo vrcholovom futbale, do ktorého naskočil v roku 1999 ako hráč Malmö. Najviac toho odohral za PSG, Inter, Ajax a práve AC, kde sa prvý raz ukázal práve v ročníku 2010/11, ktorý mal zlatý koniec.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora