Program
Kanoistika - 13.09.2024 17:57

Počasie v piatok neprialo ani vodnému slalomu

Milan Hrubo Autor: Milan Hrubo | Zdroj: tasr / jojsport

Aktuálne nepriaznivé počasie v piatok neprialo ani vodnému slalomu. Organizátori Svetového pohára v talianskej Ivrei zrušili popoludňajší program pre silné nárazy vetra. Pôvodne sa malo uskutočniť semifinále a finále K1 mužov a žien aj so slovenskou účasťou, no preteky presunuli na sobotu. Informovala o tom Medzinárodná kanoistická federácia (ICF) na svojej facebookovej stránke.

V piatok sa tak stihla odjazdiť iba kvalifikácia C1 mužov a žien, namiesto dvoch jázd sa však išla len jedna. Zo Sloveniek si vybojovali semifinálovú miestenku Emanuela Luknárová a Soňa Stanovská, Ivana Chlebová sa nedostala medzi najlepšiu tridsiatku. V mužskej kategórii postúpil všetci traja - Marko Mirgorodský, Matej Beňuš i Michal Martikán.

Organizátori presunuli semifinále a finále K1 mužov a žien na sobotu, keď sa zároveň pôjde aj C1 v oboch kategóriách. Svetový pohár vo vodnom slalome z talianskej Irvei vysielame cez víkend na JOJ Šport spolu so štúdiami priamo z dejiska pretekov. Na mieste sa nachádza redaktor Tomáš Hládek. Pretekmi Vás budú sprevádzať komentátor Michal Gavroň s expertkou Janou Dukátovou. 

Milan Hrubo

Milan Hrubo

Miňo je redaktor televízie JOJ Šport. Pracuje aj ako športový moderátor na JOJ 24, Príležitostne moderuje aj športové spravodajstvo v Ranných novinách na TV JOJ.

Viac článkov od autora