Hokej - 18.09.2024 10:55

Pohárové final four má všetkých účastníkov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Hokejový pohár uzavrel svoju základnú časť a poznáme všetkých štyroch účastníkov semifinále. Súťaž bude pokračovať počas poslednej reprezentačnej prestávky v tomto kalendárnom roku za účasti Dubnice, Žiliny, Prešova a Skalice. Na ťahu je teraz toto kvarteto klubov a rovnako hokejový zväz, ktorí spoločne určia dejisko final four turnaja. Ten sa hral minulý rok 9. a 10. decembra v Považskej Bystrici a duely o trofej sledovala tisícová návšteva. Počas tohtoročného decembrového asociačného termínu hrá náš národný tím na domácom ľade Vianočný Kaufland Cup.

Všetci štyria postupujúci sú nezdolaní a dosiaľ nestratili ani bod. Najdominantnejší boli Skaličania a Žilinčania, ktorí vo dvoch zápasoch nastrieľali dvojciferný počet gólov a celok zo Záhoria dokonca inkasoval iba raz. HK Skalica púta pozornosť mimoriadne silným a skúseným kádrom do nového ročníka SHL, čo si v Pohári odniesla Považská Bystrica prehrou 1:7 a Martin výsledkom 0:5. Extraligoví Vlci zdolali Topoľčany 7:3 a Púchov 8:2.

Partiu dopĺňa Prešov s Dubnicou. Tí síce veľké debakle nenakladali, ale TSS Group bol chronologicky prvým mužstvom, ktorý si zaistil účasť v play-off. S Humenným aj Detvou si poradil zhodne dvojgólovým rozdielom. Posledným postupujúcim je HC Prešov, ktorý sa do akcie dostal až v polovici septembra a zhodne 4:2 vyhral v Žiari nad Hronom aj v Leviciach.

Prvý raz v novodobej histórii môže Joj Šport Slovenský pohár vyhrať extraligový tím. V roku 2021 Zvolen aj Košice stroskotali v semifinále a Prešov nečakane neuspel vo finálovom stretnutí na domácom ľade. Inak je vrchol súťaže záležitosťou účastníkov Tipos SHL. Z tohtoročných semifinalistov je Žilina zároveň jediným celkom, ktorý v minulosti už v Pohári triumfoval.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora