Hokej - 15.09.2024 09:59

Repríza finále v siedmom kole, pohronské derby v deviatom

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Plné tempo prípravných hokejových zápasov a turnajov je nezvratným dôkazom toho, že nový ročník je predo dvermi. V piatok 20. septembra sa hrá prvé kolo našej najvyššej súťaže a podobne ako v minulej sezóne, aj teraz vás ligou bude v priamych prenosoch prevádzať televízia Joj Šport. Na slávnostnom evente v Župnom dome v Nitre kompetentní predstavili dvojice pre prvé kolo a zakrátko už svetlo sveta uzrel kompletný rozpis základnej časti. Vieme, že bude o štyri kolá dlhšia ako minulý rok. Pribudli duely medzi mužstvami, nachádzajúcimi sa v geografickej blízkosti.

Vianočné obdobie so vzájomnými zápasmi medzi tímami z jednej "divízie" sme spoznali už v predchádzajúcej sezóne. Poprad so Spišskou Novou Vsou či Zvolen s Banskou Bystricou sa ako geograficky najbližšie tímy stretnú v dlhodobej časti až šesťkrát, kým napríklad Dukla Michalovce a Slovan Bratislava ako najvzdialenejší ligoví konkurenti na seba narazia štyrikrát. Pred rokom sa pracovalo so štvoricami geografických susedov, teraz si zvykneme na šestice. "Západnú konferenciu" so šiestimi meraniami síl vytvorí Slovan, Nitra, Nové Zámky, Trenčín, Zvolen a Banská Bystrica. "Východná konferencia" je tvorená Žilinou, Liptovským Mikulášom, Popradom, Spišskou Novou Vsou, Košicami a Michalovcami. Tabuľka sa však nijak na dve skupiny nedelí.

Obhajca majstrovského titulu hrá v prvom kole vonku na ľade Dukly Trenčín. Slávnostný domáci duel s vešaním majstrovskej vlajky pod strop haly tak prebehne až 22. septembra proti Vlkom Žilina. Nováčik extraligy už v tom čase bude mať za sebou domácu premiéru proti Liptovskému Mikulášu. Prvé z veľkých regionálnych derby sa hrajú na prelome septembra a októbra. V piatom kole privítajú popradskí kamzíci Košičanov, hneď v nasledujúcom sa konfrontujú Nové Zámky s Nitrou a o týždeň neskôr je v kalendári prvé z pohronských derby, a to na banskobystrickom ľade. Derby Slovana s Košicami sa hrá prvý raz v 11. kole v metropole východu. Kompletný program základnej časti Tipos Extraligy 2024/25 nájdete na webe súťaže.