Futbal - 16.09.2024 10:57

V pohári sa už popálil Zvolen, Inter i Poprad

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Reprezentačná prestávka a následné vyčíňanie počasia spomalilo zápasové tempo vo futbalovom Pohári, ale ten napriek tomu za sebou má desiatky odohraných stretnutí a ďalšie pribudnú ešte do konca septembra. Do akcie sa už zapojili aj prvoligisti a nie všetci účastníci dvoch najvyšších celoštátnych súťaží ostali v hre.

Najväčší šok pripravil MFK Zvolen, ktorý na konci augusta padol na pôde šiestoligovej Ľubele 0:1. Celok, ktorý sa minulý rok v Slovnaft Cupe ešte neobjavoval, má na konte už tri triumfy a teraz ho čaká banskobystrický RSC Hamsik Academy. Ďalší monacobetligisti svoju úlohu zvládli, či už s prehľadom alebo s menšími komplikáciami. Humenné naložilo Malej Ide "sedmičku", podobne ako Šamorín Horným Salibám. Pohronie vyhralo vo Veľkom Krtíši 6:0 a Zlaté Moravce v Gbeloch 5:0. Inak na to šli napríklad dva Tatrany. Ten prešovský vyhral v Kendiciach 2:1, kým Liptovský Mikuláš uspel v Belej pomerom 3:2.

Veľkou udalosťou je na prelome augusta a septembra vstup najlepších slovenských tímov do turnaja. Slovan, Žilina, Banská Bystrica či Dunajská Streda svoju postupovú povinnosť splnili s čistým štítom a vysokým víťazstvom, no vôbec najväčší debakel doterajšieho priebehu nezaznamenal nik z prvoligistov. Slávia TU Košice, účastník tretej ligy, vyhrala na ihrisku šiestoligového Perína 10:0. Zo známejších futbalových značiek fanúšik bude v 3. kole márne hľadať FC Nitra, Poprad, Inter Bratislava či Rimavskú Sobotu. Pre všetkých sú úspešné obdobia časmi minulými a z postupu na ich úkor sa tešia Krškany, Osrblie, Bytča a Tomášov. V Pohári už nepokračuje ani Lokomotíva Devínska Nová Ves. Osemfinalista spred roka a šestnásťfinalista spred dvoch si vybral slabší deň v Lozorne.