Novinky - 26.10.2017 10:20

Ruský majster sveta v Poprade

Huste.tv Autor: Huste.tv

Hokejový klub z Popradu sa rozhodol angažovať ruského útočníka s bohatými skúsenosťami z KHL Dmitrija Šitikova. Podľa klubového webu chce ním zaplátať dieru po odchode Michaela Vandasa do českého Litvínova.

Tridsaťjedenročný Šitikov bol v roku 2004 členom ruského tímu, ktorý vybojoval titul majstra sveta do 18 rokov. Už ako 19-ročný sa stal stálym členom kádra Dinama Moskva, kde pôsobil päť sezón. "Nasledujúcich osem rokov si rovnako v KHL obliekal dresy Petrohradu, Čerepovca, Chabarovska, Novosibirska a Víťaza Čechov či Podoľsk, v ktorom strávil posledné štyri sezóny aj ako asistent kapitána. V KHL odohral na svoj vek obdivuhodných 560 zápasov s bilanciou 83 gólov a 63 asistencií," prízvukuje web hkpoprad.sk.

"Po jedenástich sezónach strávených v Rusku a KHL sa teším na zmenu v Tipsport lige. Ťažko sa mi teraz hodnotí kvalita vašej súťaže, tú môžem posúdiť až po prvom zápase. Očakávam však, že je dosť vysoká a nečaká ma nič ľahké,“ vyjadril sa Dmitrij Šitikov. Radosť z jeho príchodu má aj tréner Marcel Ozimák. "Potrebovali sme vystužiť ofenzívne rady. Máme problémy s efektivitou v koncovke a Dmitrij by nám mal pomôcť.“

Popradčania dosiaľ v tejto sezóne Tipsport ligy odohrali 16 stretnutí a získali 27 bodov. V tabuľke im patrí 5. priečka.