Novinky - 10.12.2016 09:37

V derby rozhodlo predĺženie

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste

Hokejisti HC Košice sú novými lídrami najvyššej slovenskej súťaže. V piatkovom východniarskom derby uspeli na ľade HK Poprad, keď o ich víťazstve 3:2 rozhodol v predĺžení svojím druhým gólom skúsený útočník Ladislav Nagy. Košičania sa v tabuľke dotiahli na doteraz vedúcu Banskú Bystricu, ktorej duel s HK Nitra odložili pre únik čpavku. Popradčania sa nachádzajú na 7. mieste.

Tipsport liga 2016/2017 - 28. kolo - piatok:

HK Poprad - HC Košice 2:3 po predĺžení (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
Góly: 38. Henderson (A. Ježek, Zagrapan), 45. Lichanec (Štrauch) - 24. L. Nagy (Bicek), 49. J. Milý (I. Jankovič, Tibor Varga), 64. L. Nagy (E. Šedivý, M. Dudáš)
Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Goga, Jonák - Gegáň, Kacej, 1749 divákov

Zostavy:
Poprad: Šúrek - Š. Fabian, A. Ježek, Dinda, Suchý, Postnikov, Bagin, Kurali, Lubor Pokovič - Henderson, Zagrapan, Lapšanský - L. Hvila, Mlynarovič, Kroták - Matúš Paločko, Troliga, D. Bondra - Štrauch, Lichanec, Murček
Košice: Habal - I. Jankovič, Deyl, Šmach, L. Matejka, M. Dudáš, Pavúk - L. Nagy, Suja, Bicek - J. Milý, Boltun, Hričina - Tibor Varga, E. Šedivý, M. Bartánus - P. Bartoš, R. Hruška, T. Klíma 

Marcel Ozimák (tréner HK Poprad) – Súhlasím s kolegom čo sa týka priebehu hry. Ukazáli sme ustáť oslabovky 5-3 a 5-4. V druhej polovici zápasu sme prebrali iniciatívu, dali sme gól z tlaku, ale po hrúbke sme dostali gól. Predĺženie bolo skvelé z našej strany, ale mužom momentu bol Laco Nagy, ktorý sa dostal šance a skóroval.

Rostislav Čada (tréner HC Košice) – Dnes večer sme videli bojovné stretnutie. V prvej polovici sme boli aktívnejší my, v druhej náš súper. Bolo to spôsobené najmä vylúčeniami. V závere zápasu a počas predĺženia nás podržal brankár Habal. Zvíťazili sme vďaka usmerneniu puku Lacom Nagyom.