Novinky - 29.12.2014 10:25

Lotyšský útočník Juris Stals sa vracia do Popradu

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: HK Poprad, foto: RISO

Rodák z Rigy sa ku kamzíkom vracia po pôsobení v českej extralige v drese Karlových Varov, kam odišiel práve z Popradu po skončení minulej sezóny. Klub zo západu Čiech o jeho konci rozhodol počas reprezentačnej prestávky. V 24 zápasoch Stals dosiahol iba dve asistencie a v hodnotení +/- mal na svojom konte šesť mínusových bodov. „S Jurisem jsme se dohodli na ukončení smlouvy k 31. 12. 2014. Hráč už má alternativy pro působení od Nového roku. Nesplnil bohužel naše očekávání a angažmá v Karlových Varech se mu nepovedlo podle jeho ani našich představ. Jako cizinec musí být pravidelně nasazován v prvních třech formacích, což u něj nebylo úplným pravidlem. Nutno říci, že jde o charakterního hráče, který ke svým povinnostem přistupuje stoprocentně a profesionálně. Jak už to však v hokeji bývá, než vždy se angažmá hráči v daném klubu povede,“ uviedol na klubovom webe generálny manažér HC Energie Karlove Vary Miroslav Vaněk.

V Poprade ale s pôsobením Jurisa Stalsa vládla veľká spokojnosť. Na základe výkonov, ktoré pod Tatrami predvádzal, sa pravidelne dostával do záverečných nominácií na svetové podujatia v drese Lotyšska (MS v hokeji 2013 a 2014, ZOH Soči 2014). Do Popradu prišiel v závere sezóny 2012/13 a počas minulého ročníka sa v drese HK Poprad objavoval spolu s krajanom, brankárom Edgarsom Masalskisom.

Tridsaťdvaročný forward už je v Poprade a s tímom absolvoval prvé tréningy. Ak sa podarí vybaviť potrebné formality, Juris Stals bude pripravený za Poprad nastúpiť už v utorňajšom stretnutí proti Skalici.