Novinky - 29.08.2018 12:50

Barani vstupujú do Ligy majstrov s odvážnejšími ambíciami než vlani

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, huste.tv

Banskobystričania vo štvrtok 30. augusta vstupujú do bojov v hokejovej Lige majstrov. Na úvod privítajú na domácom štadióne obhajcu trofeje tejto súťaže fínsky celok JYP Jyväskylä, o dva dni neskôr v sobotu 1. septembra hostia švajčiarskeho účastníka HC Lugano.

V príprave sa im darilo. Zdolali Detvu, Graz, Klagenfurt, Tychy aj Slovan Bratislava. Zaváhali iba s Viedňou Capitals, no išlo o štvrtý zápas v rade v priebehu piatich dní. "Výsledky v príprave treba brať s pokorou a skromne. Cítime, že sme na tom dobre, ale v Lige majstrov nás čakajú súperi iného rangu. Hrajú iný hokej,“ varuje pred prílišným optimizmom kapitán Tomáš Surový, ktorý sa vrátil do zostavy po dlhšej pauze zapríčinenej menším zranením a chorobou. "Chceme získať nejaké víťazstvá, minulý rok sme ich mali na svojom konte dve, takže ak tento rok budú tri, dopadne to lepšie. Možno je výhodou, že tentoraz začíname doma, ale súperi sú naozaj veľmi kvalitní. My teda musíme byť na nich pripravení bez ohľadu na to, či hráme doma alebo u nich,“ dodal skúsený 36-ročný center Banskej Bystrice s "céčkom" na drese.

Slovenského úradujúceho majstra povzbudilo najmä posledné domáce víťazstvo v príprave nad účastníkom KHL Slovanom Bratislava. "Pre toto mužstvo je to vzpruhou pred Ligou majstrov,“ netajil asistent trénera Banskej Bystrice Ivan Droppa a pokračoval: "V Lige majstrov chceme uspieť minimálne tak. ako minulý rok, teda bojovať aspoň o druhé miesto. Tohto roku však máme skúsenejších hráčov, čiže môžeme prekvapiť, no musíme hrať najlepšie, ako len vieme. Nedávame si žiadny vysoký cieľ typu vyhrať súťaž, sústreďujeme sa na účinkovanie v skupine tak, aby sme mohli byť už po štyroch zápasoch v LM pred začiatkom Tipsport ligy so sebou spokojní. Verím, že nás prídu podporiť diváci. Ukázali sme im, že vieme hrať ako kolektív, často blokujeme strely súpera, zrážame sa s protihráčmi, čo je povzbudzujúce. Bojujeme jeden za druhého.“

Ďalší skúsený obranca Banskej Bystrice Ivan Ďatelinka si zahral Ligu majstrov už vlani. Na vlastnej koži ucítil silu popredných európskych tímov. Ani on preto nemá príliš veľké oči: "Je to fakt náročná súťaž. Sú v nej kvalitné tímy. Začíname doma, chceme ísť teda do toho naplno a uhrať dobré výsledky. Všetko bude záležať na našej forme i šťastí. Tím máme oproti vlaňajšku kvalitnejší. Dosť hráčov tu zostalo a tí, čo prišli, veľmi dobre zapadli do partie, takže verím, že nám to pôjde v lepšie ako vlani.

Program hokejistov Banskej Bystrice v H-skupine Ligy majstrov 2018/2019:

štvrtok 30. augusta o 19.30 h: HC '05 iClinic Banská Bystrica - JYP Jyväskylä (Fín.)
sobota 1. septembra o 19.00 h: HC '05 iClinic Banská Bystrica - HC Lugano (Švaj.)
piatok 7. septembra o 19.45 h: HC Lugano (Švaj.) - HC '05 iClinic Banská Bystrica
nedeľa 9. septembra o 17.00 h SELČ: JYP Jyväskylä (Fín.) - HC '05 iClinic Banská Bystrica
utorok 9. októbra o 17.00 h: HC Plzeň (ČR) - HC '05 iClinic Banská Bystrica
streda 17. októbra o 17.00 h: HC '05 iClinic Banská Bystrica - HC Plzeň (ČR)