Novinky - 13.02.2013 23:05

Nitranom sme prihrávali na góly

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Góly: 24. Kmeč, 32. R. Tománek (Jokila, Hrnka), 47. Bene (Lukáš Novák), 49. Hrnka (T. Chrenko, Podstavek) - 36. Ján Sýkora (Češík, Danton)
Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: V. Baluška - Kalina, Smrek, 1995 divákov

Nitra: M. Laco - Nádašdi, P. König, Ordzovenský, Rais, Vosátko, M. Bača, Vantroba, Trefný - R. Tománek, Stümpel, Jokila - Podstavek, T. Chrenko, Hrnka - Mašlonka, E. Piatak, Pupák - Kmeč, Lukáš Novák, Bene
B. Bystrica: Chorošun - Ketner, Kubka, J. Predajniansky, Styk, T. Devečka, M. Mikuš - Lunter, M. Hudec, R. Macík - Ján Sýkora, Češík, Danton - Šimun, Juraj Sýkora, B. Jankovič - Rosandič, Zigo, Melkumjan


Banskobystričania vstúpili do zápasu svižne a mohli sa ujať vedenia už v 53. sekunde. Matej Češík svojím pokusom z pravej strany zamestnal brankára Laca, ale ten aj s prispením šťastia udržal puk pred bránkovou čiarou. V nasledujúcich minútach videli diváci skôr priemerný hokej s viacerými nepresnosťami. Veľa na tom nezmenili ani presilovky oboch tímov v polovici prvej časti. Mužstvá sa do vyložených šancí nedostávali a čisté kontá si s prehľadom strážili brankári Laco aj Chorošun.

V druhej tretine prišli aj góly. Skóre otvoril v 24. min domáci Kmeč, ktorý využil chybnú rozohrávku súpera a spomedzi kruhov prestrelil Chorošuna - 1:0. Úvodný gól Nitranov upokojil a tí si následne vypracovali niekoľko sľubných príležitostí. Druhý presný zásah pridali domáci zásluhou Tománka, ktorý pohotovou strelou z ľavej strany upravil na 2:0. Hráči Nitry mali v druhej tretine navrch, ale hosťom sa aj tak podarilo znížiť. O stav 2:1 po dvoch tretinách sa gólom z 36. min postaral Ján Sýkora, ktorý peknou strelou prekonal Mareka Laca.

Ešte v prvej polovici tretej tretiny stihli Nitrania rozhodnúť o svojom víťazstve, k nemu im však pomohli aj Banskobystričania svojimi chybami. Po jednej z nich sa v 47. min ocitol pred Chorošunom Novák, v dobrej pozícii počkal na Beneho, ktorý ponúknutú príležitosť neodmietol - 3:1. O dve minúty pridala Nitra aj štvrtý gól. Obrana Bystrice nepostrážila Hrnku, ten mal pred brankárom hostí dostatok času i priestoru, čo využil na ďalšiu úpravu skóre - 4:1. V 57. min nezvýšil náskok domácich Tománek, ktorý nepremenil samostatný nájazd. Hráčom Nitry to však radosť nepokazilo, Banskú Bystricu napokon zdolali aj v treťom domácom zápase v tomto ročníku.

Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): "Na stretnutie sme nastúpili po dlhšej zápasovej prestávke. Aj preto mám určité pochopenie pre prístup hráčov, ktorí prvých dvadsať minút takpovediac odchodili a v ich hre chýbalo zaujatie. V prvej časti akoby podcenili zostavu súpera. Hostia boli veľmi nepríjemní. Len vďaka tomu, že urobili chyby, sme dali góly. Ak mám niekoho pochváliť, tak určite štvrtú formáciu s Novákom, Benem a Kmečom."
Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Nitre sme chceli znepríjemniť cestu za víťazstvom. Škoda individuálnych chýb, pri ktorých sme súperovi prakticky prihrali na dva góly. Takýchto chýb sa musíme vyvarovať a ísť ďalej."