Novinky - 06.02.2013 12:43

Obdivuhodný štart Macíka v drese Baranov

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

Spolu s Tomášom Devečkom k nám prišiel na zacelenie strát po zranených hráčoch, no ako ukázal posledný zápas, Radoslav Macík (20) bude pre nás veľkou posilou. Tento útočník, ktorý k nám došiel na hosťovanie do konca aktuálnej sezóny z Liptovského Mikuláša, sa svojej šance v banskobystrickom drese chopil na výbornú. Už v Trenčíne sa ocitol vo viacerých príležitostiach, zaujal pohybom. No v žilinskom zápase to už odstrelil a “urobil“ nám zápas. S fantastickou bilanciou – dva góly, asistencia, premenený víťazný nájazd .

Nečudo, že sa razom okolo jeho osoby porobil hrmot. Zdanlivo neznámy hráč zažiaril a ukázal svoje možnosti. Dostal sa na piedestál. Ako však ukázali jeho akcie, ich ľahkosť a kreatívnosť, nemuselo sa tak stať naposledy. „Pocity zo zápasu mám veľmi dobré, som šťastný, že sme vyhrali. Čo sa týka mojich gólov, pri prvom mi Michal Hudec nádherne nahral do nájazdu a išiel som sám na bránku. Urobil som na brankára bekhendovú kľučku, a aj so šťastím mu to pomedzi betóny prešlo do bránky. Pri druhom som v presilovke vyšiel s pukom na hokejke z rohu klziska a vystrelil som do hornej časti bránky, padlo to tam,“ opísal Rado gólové situácie, ktoré nášmu celku mierou vrchovatou dopomohli k dvom bodom. „Veľká škoda, že sme zápas nedotiahli do víťazného konca, pretože nájazdy sú vabank. V ňom som skúsil akúsi otočku, už dlho som si takéto niečo trénoval v Mikuláši, teraz som videl, že brankár mal voľno pri pravom betóne, tak som mu to tam vystrelil, vošlo sa to tam. Som veľmi šťastný, že to takto vyšlo, že sme vyhrali,“ s radostným podtónom podotkol a prešiel k svojmu príchodu do Banskej Bystrice. „Najprv sme mali prísť na striedavý štart, ale keďže v Liptovskom Mikuláši je aj B - tím, tak sa to nedalo. Napokon nás aj s Tomášom Devečkom zobrali na hosťovanie a sme tomu veľmi radi. Chalani a tréneri sú tu úplne v pohode, máme tu veľa skvelých hráčov a je tu o nás veľmi dobrá starostlivosť. Prostredie tu v Banskej Bystrici je úplne super,“ zvestoval svoje pocity.

Preňho samotného to musí byť ako z rozprávky. V prvej lige mohol žiariť akokoľvek, dávať góly na všetky spôsoby, v žiadnom smere a v žiadnej podobe nemohol byť na očiach ako v extralige. A to má sezónu veľmi dobrú. Strelecky sa mu darí, herne rastie. Preto sa tak rýchlo, priam excelentne z prvoligových pomerov adaptoval do nášho mužstva. Má to svoje korene. „Doterajšiu sezónu v Liptovskom Mikuláši som mal veľmi dobrú. Tréner mi dôveroval, dával mi šance hrať skoro každú presilovku, mal som veľmi dobrých spoluhráčov v útoku Bartíka s Paukovčekom. Veľmi dobre sme si rozumeli, išlo nám, aj obrancovia Mezovský s Devečkom nám to vedeli dobre hodiť. Pôsobenie a sezóna tam bola veľmi dobrá, páčilo sa mi tam, výkonnostne som išiel hore, aj keď extraliga je predsa len iný level,“ dodal na margo presunu do vyššej, extraligovej kategórie. V nej by chcel spoločne s našim mužstvom urobiť nejaký ten úspech, to neskrýva, ani sa toho nebojí.„Ako mužstvo máme svoju silu, aj keď je v ňom veľa mladých, no môžeme niečo uhrať a spoločne urobiť nejaký ten úspech. Mám pocit, že tak zmýšľame všetci.“ A čím by chcel priložiť ruku k spoločnému dielu? „Určite gólmi a dobrými výkonmi, ktorými by som pomohol tímu. Nato som sem prišiel,“ povedal.

Macíkov štart do pôsobenia v našom klubovom drese je skutočne obdivuhodný. Mnohé naznačil. Neberme to ako náhodu, ako jeden výstrel, pretože tento hráč nám môže ešte neraz porobiť takúto radosť. Bodaj by tak bolo!