Novinky - 03.02.2013 22:38

V Žiline víťazné nekonečné nájazdy

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

MsHK DOXXbet Žilina - HC'05 Banská Bystrica 3:4 po sam. nájazdoch (0:1, 2:2, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 28. Drevenák (T. Varga, T. Sýkora), 39. R. Krajči (Drábek, M. Kokavec), 47. T. Sýkora (T. Varga, Drevenák) - 13. M. Hudec (R. Macík, Lunter), 28. R. Macík (M. Hudec, Kubka), 29. R. Macík (Lunter), rozhodujúci sam. nájazd: Macík 
Vylúčení: 5:8 na 2 min, presilovky 1:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: Kubuš, Jura - Kacej, Gavalier, 992 divákov 

Žilina: Žiigárdy - Rúfus, Gula, Árvay, Brcko, J. Dlouhý, M. Leško - Drevenák, R. Krajči, T. Varga - M. Kokavec, P. Kopecký, T. Sýkora - Drábek, O. Ďuriš, Valášek - Jarab, Heffernan 
B. Bystrica: Chorošun - Kubka, Ketner, M. Richter, Styk, T. Devečka, J. Predajniansky - Lunter, M. Hudec, R. Macík - B. Jankovič, Češík, Danton - Zigo, M. Trochta, Michal Hlinka 

Už po 22 sekundách vyskúšal pozornosť domáceho gólmana od modrej Kubka. Hralo sa väčšinou v strednom pásme, Žilina však bola trochu aktívnejšia. Prvé príležitosti na skórovanie mali hostia, avšak Lunter v 8. min a Macík v 11. min tesne pred bránkou mierili len do domáceho gólmana. V 12. min kanadský útočník Heffernan z medzikružia trafil len do Chorošuna a hostia z protiútoku zásluhou Hudeca a s prispením žilinskej obrany vsietili úvodný gól zápasu. V závere tretiny mali "vlci" možnosť vyrovnať pri početnej prevahe. Nepodarilo sa im využiť 88-sekundovú presilovku piatich proti trom. Strely Rúfusa, Dlouhého a Leška banskobystrický gólman poľahky kryl.

V úvode druhej tretiny boli lepší hostia. Príležitosti Češíka a Dantona z 22. min zostali nevyužité. V 26. min bol vylúčený Rúfus, keď naskočil na ľad, domáci založili rýchly protiútok, zle však zakončili a Macík opäť z rýchleho protiútoku strelil druhý gól Banskej Bystrice. Po buly sa rýchlo dostal k puku Drevenák a vsietil kontaktný gól Žiliny. Vzápätí bol vylúčený P. Kopecký a Macík strelou švihom po 10 sekundách tretíkrát prekonal Žigárdyho. V 38. min Kokavec mieril len tesne vedľa, gólová bola hneď ďalšia akcia, keď Drábek nezištne prihral Krajčimu a ten znížil na 2:3.

V 42. min bol v nájazde faulovaný Češík, ten však nariadené trestné strieľanie namieril len do Žigárdyho betónov. V 44. min bol vylúčený Kopecký, no hostia presilovku nevyužili. Naopak domáci pri vylúčení Jankoviča po 29-sekundách zásluhou Sýkoru vyrovnali na 3:3. V 54. min Žigárdy vykorčuľoval z bránky, k puku sa dostal Danton, ale Žilinčania mu príležitosť na skórovanie zmarili. V 56. mohol rozhodnúť Krajči, ale sám pred odkrytou bránkou nedal. Neujala sa ani príležitosť Drevenáka pred koncom a duel dospel do predĺženia.

V úvode predĺženia si obe mužstvá príliš príležitostí nevytovrili. Najväčšiu mal 24 sekúnd pred koncom Kokavec, ale jeho strela z bezprostrednej blízkosti skončila na Chorošunovej pravej žŕdke. O výsledku rozhodli až samostatné nájazdy, keď rozhodujúci premenil Macík.

Slavomír Chlebec (tréner Žiliny): "Do stavu 1:3 to bol z našej strany zlý hokej, takto sa hrať nedá. Nevyužili sme presilovky, najmä tú o dvoch hráčov. Nestrieľali sme a ani sme neohrozili brankára. V ďalšom priebehu to už potom bolo lepšie. Mohli sme zápas rozhodnúť v riadnom hracom čase, nemuseli sme ísť do predĺženia. Napokon sme získali len bod, ktorý nám nič nerieši. Čaká nás ešte osem zápasov, na ktoré sa musíme pripraviť lepšie, ako na ten dnešný." 
Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Bol to už štvrtý zápas v rade, keď sme ledva pozbierali 15 hráčov. Siahli na dno síl, pokiaľ vládali, boli sme aktívnejší. Za stavu 3:1 sme mali šance na to, aby sme išli do výraznejšieho vedenia. V závere nám dochádzali sily, Žilina pritlačila aj zásluhou presilových hier. V týchto momentoch nás podržal brankár Chorošun. Nájazdy sú lotéria, myslím si, že diváci videli pekné góly. Za bojovnosť sme si v Žiline bodovať zaslúžili."