Novinky - 29.01.2013 22:55

Sypalo sa to na nás od rána

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

HC'05 Banská Bystrica - ŠHK 37 Piešťany 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Góly: 48. Styk (Marcinek, Češík) - 26. H. Ručkay (J. Ručkay), 44. Chylo (Cuník, Haring), 60. H. Ručkay (Cuník) 
Vylúčení: 2:5 na 2 min, navyše: Kubka (Banská Bystrica) 5+DKZ za seknutie, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Jonák - Gavalier, Tornay, 1440 divákov 

B. Bystrica: Chorošun - Kubka, Bambúch, J. Predajniansky, Ketner, Styk - Danton, M. Hudec, Lunter - B. Jankovič, Češík, Marcinek - Michal Hlinka, Zigo, Melkumjan 
Piešťany: Tomek - Škadra, Cuník, Drgoň, R. Filip, V. Urban, Bučka, A. Hruška, A. Kolník - T. Melichárek, V. Nemec, Šišovský - J. Ručkay, Mišura, H. Ručkay - S. Saliji, Mertel, Stupka - Haring, Peško, Chylo

Banskobystričania nastúpili na zápas iba s trinástimi korčuliarmi, pre zranenia chýbali Heizer, Biro, Juraj Sýkora, ochoreli Ján Sýkora, Richter, Šimun, Lamper. V bránke spoľahlivý Chorošun v prvej tretine neinkasoval, pretože hostia sa nedostali do vyloženej šance, nebezpečne to skúšal iba v 12. min H. Ručkay z uhla. Domáci mohli otvoriť skóre v tej istej minúte, keď Michal Hlinka vystrelil spoza kruhu a Zigo tečoval puk, ten sa však nedostal za Tomeka. O minútu neskôr neuspel ani voľný Danton z pravej strany.

Zaujímavé veci sa diali v druhej tretine. Vedúci gól dosiahli hostia v 26. min, keď po prihrávke J. Ručkaya skóroval z pravého kruhu H. Ručkay. Potom však rozhodca Jonák udelil päťminútový trest plus do konca zápasu za úmyselné seknutie Kubkovi, a tak domáci sa museli brániť v oslabení nielen so štyrmi obrancami, keďže viac ich k dispozícii nemali, ale celkovo im zostalo trinásť korčuliarov. Banskobystričania ustáli presilovku súpera, pretože Piešťanci nevyužili najväčšiu šancu Haringom a puk dostali neskôr za neho vysokou hokejkou, takže Mertelov gól nemohol platiť. V hre piatich proti piatim prišli šance na oboch stranách, najprv neuspel zblízka domáci Marcinek, po ňom na dvakrát Hudec, na opačnej strane neprekonal Chorošuna S. Saliji a vzápätí nebol úspešný ani prienik Ziga pred Tomeka.

V tretej tretine boli aktívnejšie Piešťany, najprv sa nepresadil Sailiji zoči-voči Chorošunovi, ale v čase, keď Zigo naskočil z trestnej lavice, zvýšil vedenie hostí v páde z ľavej strany Chylo. Stav však 0:2 netrval dlho, lebo Tomeka prekvapila strela Styka od modrej v 48. minúte - 1:2. V závere v oslabení Bystričania ešte z posledných síl predviedli drvivý tlak, ale v hre bez brankára inkasovali, keď 57 sekúnd pred koncom poslal puk z vlastnej tretiny do opustenej domácej svätyne Henrich Ručkay a rozhodol o troch bodoch pre svoj tím.

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Na nás sa to sypalo dnes od rána. Nastúpili sme štrnásti, pred zápasom na rozcvičke sa nám zranil Lamper, ktorý si zlomil členok. Na poslednú chvíľu sme stiahli Melkumjana z nákupu, aby nás bolo aspoň štrnásť. Navyše od polovice zápasu sme hrali iba so štyrmi obrancami, keďže Kubka dostal trest do konca duelu. Veľmi nám teda okolnosti nepriali, napriek tomu by som chcel chlapcov povzbudiť a poďakovať im za zodpovedný taktický výkon. Snažili sme sa, samozrejme, brániť, preto to nebol oku lahodiaci hokej, ale museli sme hrať na to, na čo sme mali mužstvo - teda čakať na chybu súpera. Piešťany sme nepustili do veľkých šancí, my sme naše nevyužili, na konci zápasu nám chýbali sily, ale pri takomto zložení mužstva to bolo normálne." 
Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): "Nehral sa oku lahodiaci hokej. Domáci veľmi dobre bránili stredné pásmo, my sme s tým mali problémy. Nedokázali sme dostať súpera pod tlak, aj keď sme vedeli, s akým mužstvom nastúpil. Keď sa nám napokon podarilo streliť vedúci gól, mysleli sme si, že Banská Bystrica otvorí hru, bude nebezpečnejšia, ale mýlili sme sa, pretože stále pokračovala v rovnakom štýle. Nám to neustále robilo problémy, menším vykúpením bol náš druhý gól, ale skomplikovali sme si to zbytočnou chybou, po ktorej sme inkasovali. Napokon sme sa až do konca zápasu trápili a báli o výsledok. Domáci hrali agresívne, čo na nás platilo. S tromi bodmi sme však spokojní, ale určite nie s výkonom niektorých hráčov."