Novinky - 27.01.2013 21:14

Pustili sme z rúk dva body

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

HK Poprad - HC'05 Banská Bystrica 6:5 po predĺžení (1:2, 2:1, 2:2 - 1:0)

Góly: 20. Klouda (Ľ. Vaic, D. Buc), 26. D. Buc (Ľ. Vaic, Klouda), 28. Vandas, 44. Hvila (Vandas, Balán), 60. Balán (Hvila, Vandas), 62. D. Buc (Ľ. Vaic, M. Šterbák) - 18. Ján Sýkora (Danton, Heizer), 19. M. Hudec (Lunter, Lamper), 39. Heizer (Bambúch), 42. Danton (Ján Sýkora), 58. Lunter (Kubka, Lamper) 
Vylúčení: 9:9 na 2 min, navyše R. Tomas (Poprad) 10 min napadnutie hlavy a krku, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - M. Korba, P. Korba, 1 171 divákov 

Poprad: Slipčenko - M. Šterbák, Špelda, Kovačevič, M. Kurali, Fabian, Jáchym - Vandas, Balán, Hvila - Jabrocký, Klouda, R. Tomas - D. Buc, Ľ. Vaic, Smotrila - Matúš Paločko, S. Takáč, R. Sabolič 
B. Bystrica: Chorošun - Biro, Kubka, Bambúch, Ketner, J. Predajniansky, Styk, Gachulinec - Lunter, M. Hudec, Lamper - Ján Sýkora, Heizer, Danton - B. Jankovič, Češík, Marcinek - M. Trochta, Zigo 

Spočiatku boli aktívnejší Popradčania, Hvila však v dobrej šanci napálil len do obrancu hostí. Na druhej strane v presilovke v tutovke zlyhal Ján Sýkora. Keď pred Chorošunom nepochodil ani Buc, zdalo sa, že bezgólový stav potrvá dlhšie. V závere prvého dejstva to však zmenili hostia: v 18. min skóroval Ján Sýkora a vzápätí aj Hudec - 0:2. Poprad dokázal odpovedať ešte pred odchodom do kabín, keď po kombinácii presne namieril Klouda.

Úvod druhej tretiny poznačila nedisciplinovanosť Banskobystričanov, z ktorej domáci vyťažili vyrovnávajúci zásah Buca - 2:2. Popradčania boli pri chuti a Vandas z ťažkého uhla vymietol Chorošunov horný roh a Poprad viedol. Hostia dokázali odpovedať: zaútočil obranca Bambúch a Heizer po tretí raz prekonal Slipčenka.

Hostia po druhý raz v zápase viedli, keď popradská obrana v 42. min nezastavila Dantona. Na opačnej strane však Hvila znovu vyrovnal - 4:4. Stretnutie pokračovalo v nervóznom duchu, čomu nepomohli ani rozhodcovia. Vyrovnaný duel 2 minúty pred koncom tretej tretiny takmer rozhodol Lunter, ktorý rýchlostne prevýšil Fabiana a presnou koncovkou medzi betóny napokon aj Slipčenka. Poprad však odpovedal v záverečnej minúte III. tretiny v hre bez brankára Balánom a zápas posunul do predĺženia.

V ňom napokon napínavý duel rozlúskol domáci útočník Buc, ktorý unikol zadákom hostí a presnou strelou skóroval.

Milan Jančuška (tréner Popradu): "Sledovali sme dramatický zápas, no s výkonom niektorých hráčov nie som spokojný. Chuť, bojovnosť a voľa nám nechýbali, ale urobili sme hrubé individuálne chyby. Ešte že sme aspoň zvládli koncovku zápasu a vyhrali." 
Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Hoci by sme pred zápasom brali bod, musím povedať, že sme skôr dva stratili. Zápas sme dobre rozohrali. Nemôže sa stať, že ho takto pustíme z rúk."