Novinky - 22.01.2013 23:05

Chorošun nepriestrelnosť v Košiciach v závere neudržal

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

HC Košice - HC'05 Banská Bystrica 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Gól: 58. Matis (T. Marcinko, Marek Slovák), 60. Marcel Haščák 
Vylúčení: 7:8 na 2 min, presilovky: 0:0 a oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Rovenský, Snášel, 3379 divákov 

Košice: Hylák - Cebák, Deyl, Kolba, Štrbák, Michal Novák, Macejko, Gajdoš - Matis, T. Marcinko, R. Jenčík - Š. Novotný, Marek Slovák, Matúš Chovan - Marcel Haščák, Bulík, P. Svitana - Spilar, Pašek, Boltun 
B. Bystrica: Chorošun - Martin Richter, Biro, Kubka, Bambúch, Ketner, Styk, J. Predajniansky - Lamper, Češík, Lunter - Danton, Heizer, Ján Sýkora - Šimun, Zigo, Marcinek - B. Jankovič, Michal Hlinka 

Košičania, v ktorých drese nastúpil aj jubilant Matúš Chovan (100. zápas v extralige, pozn.), boli v úvode aktívnejší. Brankára Chorošuna ako prvý vyskúšal Marek Slovák, po ňom v 6. min Marcel Haščák. Banskobystrický gólman si poradil aj s ďalšou Haščákovou strelou švihom. V 13. min si v presilovke nakorčuľoval Kolba - a opäť sa zaskvel Chorošun. Potom mali dve sľubné príležitosti hostia: najskôr Lunter a po ňom Lamper. Zakaždým však zasiahol pohotový Hylák.

V druhej tretine sa znova pokúsil Marek Slovák o prekonanie Chorošuna: najskôr trafil žŕdku a potom dobre postaveného brankára "baranov". V 34. min sa ocitol v ideálnej pozícii domáci útočník Boltun, mieril však len do brankára. Rovnako pochodil aj jeho spoluhráč Matis. Tesne pred druhou prestávkou mali ku gólu blízko Banskobystričania, ale Heizer v presilovke neskóroval ani z bránkoviska.

Čakanie na gól v Steel Aréne neukončil ani Jenčik, ktorý v 51. min nepremenil trestné strielanie. Stopercentnú príležitosť potom spálil Pašek. Až prišla 58. minúta: Marcinko našiel ideálne Matisa a ten bekhendom zabezpečil Košiciam víťazstvo. To už len prikrášlil Marcel Haščák, ktorý pri banskobystrickej power-play trafil opustenú bránku.

Milan Staš (tréner Košíc): "Pre nás to bol veľmi ťažký zápas. Súper bol húževnatý, veľmi ťažko bránil. Defenzívu podporil veľmi dôveryhodným výkonom brankár Chorošun, ktorý bol nepriestrelný skoro celý duel. Aj keď sme si utvorili dostatok šancí, na hokejkách chýbal pokoj. Ešte dobre, že náš junior Matúš Matis sa presadil v situácii jeden na jedného a rozhodol tento zápas." 
Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "My sme pricestovali do Košíc v trochu oklieštenej zostave s túžbou potrápiť favorita. Zamerali sme sa najmä na defenzívu, opierali sme sa o veľmi dobrý výkon brankára Chorošuna. Košice boli celý zápas hokejovejšie, mali viac šancí. Nás mrzí len jedna vec, že nám to vychádzalo celý duel a gól sme dostali až dve minúty pred koncom. Mužstvo v tomto zložení hralo na hranici svojich možností."