Novinky - 20.01.2013 22:26

Čisté konto so Záhorákmi

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, huste.tv

HC´05 Banská Bystrica - HK 36 Skalica 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Góly: 36. Lunter (Lamper, Češík), 42. Lamper (Lunter, Martin Richter), 51. Ján Sýkora (Danton, Ketner) 
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc, Gajan, R. Bednár, 1550 divákov 

HC 05: Chorošun - Martin Richter, Biro, Bambúch, Kubka, Ketner, Styk, Janík - Lamper, Češík, Lunter - Danton, Heizer, Ján Sýkora - Juraj Sýkora, Zigo, Marcinek - B. Jankovič, Trochta, Lantoš 
HK 36: Trenčan - Vyrúbalík, Jankovič, Bobček, L. Kozák, Jaborník, Barák - J. Jurík, Školiak, Timotej Šille - Gula, Stieler, M. Sloboda - Kutálek, Holovič, Konečný

V prvej tretine sa nehral pod Urpínom atraktívny hokej. Nasadenie prejavili najmä hráči, ktorí dostali príležitosť v treťom či štvrtom bystrickom útoku, v tretej minúte to preukázal mladý Lantoš, ale dvakrát sa nepresadil zblízka pred Trenčanom. Skaličanom chýbali viaceré opory, či už pre trest Pálffy, alebo z iných dôvodov ďalších sedem hokejistov, čo bolo na ľade cítiť. Záhoráci hrali na tri formácie, do prvej príležitosti sa dostali až v 13. min, ale Holovič zle trafil puk pred odkrytou bystrickou bránkou, v ktorej zaujal miesto Chorošun. Predtým mohol ešte skórovať na domácej strane Ján Sýkora a v 18. min nenašiel voľný priestor medzi Trenčanovým betónom a prvou žrďou Lamper. Zápas sa hral v komornej atmosfére, fanklub vo svojom sektore vyvesil dresy, šály a premiestnil sa na iné miesta, pričom nik nepovzbudzoval. Takto chce dať najavo, že nesúhlasí s viacerými krokmi vedenia vrátane odchodu ich obľúbeného gólmana Slipčenka.

Domácich hráčov protest a ticho na štadióne nerozhodilo, v druhej tretiny si utvárali drvivý tlak, šance mal najmä agilný novic Lantoš, ale koncovka mu pred Trenčanom nešla. Nepresadili sa zblízka ani úplne voľní Heizer s Lamperom, snaha však vyvrcholila napokon gólom, keď v 36. min Češík vyhral buly, Lamper poslal puk pred bránku, kde sa za ním natiahol hokejkou Lunter a poslal ho od odkrytej svätyne Trenčana za jeho chrbtom - 1:0. Hostia mali v strednej časti iba jedinú vážnu príležitosť, keď Šille preveril Chorošuna.

V tretej tretine sa obraz hry nezmenil, Skaličania poznačení chrípkou nedokázali vzdorovať aktívnemu domácemu tímu. Už v 42. min po strele Luntera Trenčan iba vyrazil puk a Lamper zblízka zvýšil na 2:0. V 50. min sa ocitol v piatej vyloženej šanci Lantoš, ktorý prišiel "baranom" pomôcť zo Senice, ale nebolo mu súdené skórovať. Ako sa premieňajú príležitosti mu ukázal v 51. min Ján Sýkora, ktorý si nakorčuľoval pred bránku z rohu klziska a pred gólmanom Skalice zdvihol puk - 3:0. Tento hráč potom nepremenil trestné strieľanie a v poslednej minúte nezužitkoval ďalší samostatný nájazd. 

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Hrali sme v novoposkladanej zostave, prišli k nám niektorí hráči na výpomoc. Prvú tretinu sme sa trošku hľadali, až po prvom góle sme výraznejšie ožili a viac sa tlačili do bránky. Vypracovali sme si viacero dobrých šancí, ktoré sme však nepremenili. K zaslúženému víťazstvu sme sa dopracovali poctivým výkonom." 
Martin Pešout (tréner Skalice): "Dostali sme prvý taký trochu blbý gól v závere druhej tretiny, hoci dovtedy sme boli domácim dôstojným súperom. A to aj v tom zdravotnom stave, v akom sme prišli do Banskej Bystrice. Polovica mužstva má chrípku, v zostave sme museli obrancu zaradiť do útoku a použiť aj juniorov, ktorí v sobotu hrali zápas. Napriek tomu sme s domácimi držali krok, ale po druhom góle súpera sme už nemali čo ponúknuť, nemali sme aj pre chrípku silu domácich pretlačiť, a preto Banská Bystrica zaslúžene vyhrala."