Novinky - 18.01.2013 10:50

HEIZEROVA GÓLOVÁ ERUPCIA, MAJÚCA SVOJE POKRAČOVANIE

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Miroslav Čief

Bol pri všetkom podstatnom, v epicentre všetkého gólového, čo sa dialo na ľade z lačných hokejok nášho mužstva. Vyvstal a vystúpil zo svojho lokálneho tieňa a skvelými zápasmi si prelepil svoje meno iskrivým podmazom. Kanonierskym. Radomír Heizer, náš 25 ročný strelec a srdciar si naozaj urobil skvelé meno. Bodovo potiahol náš tím a dostal sa na strelecké výslnie celej súťaže. Darmo, strelecké bunky, ktoré v sebe živil a aj tajil dlhú to dobu, raz museli vyjsť na svetlo streleckého sveta. A síce teraz sa na oko odmlčal a nepáli mu to ostrými ako skraja súťaže, je esom nášho tímu, ktorý na ľade vypustí i dušu a dočkáme sa v jeho podaní ešte väčšej streleckej explózie, ako tomu bolo dosiaľ.

Na zápasy z úvodu sezóny si spomína veľmi rád.

„Bol to veľmi pekný začiatok, určite najlepší v mojom doterajšom extraligovom pôsobení. Snažím sa byť optimista a verím v ešte lepší záver sezóny ako začiatok. Ale teraz sa tým vôbec nezaoberám. Hodnotiť budeme po sezóne,“ s plnou pokorou sa zmienil o krajších chvíľkach tejto sezóny. Trošku s trpkým blenom v hlase, pretože v poslednom čase mu to prestalo padať, čo ho určite neteší. Ako správny strelec si tým však hlavu neláme a koncentruje sa výlučne na prosperitu mužstva. Poctivo trénuje a čo má prísť, príde. „Momentálne sa snažím do každého zápasu vstupovať s odhodlaním zvíťaziť. Najdôležitejšie je, aby som mužstvu pomohol vyhrávať. Máme pred sebou najdôležitejšiu časť sezóny, čakajú nás veľmi náročné zápasy a boj o čo najlepšiu miestenku do play - off . Už teraz v piatok cestujeme do Martina, po poslednom zápase máme čo naprávať a určite chceme naplno bodovať,“ pragmaticky sa postavil k najbližšej budúcnosti nášho celku. Na otázku, či pociťuje tlak z toho, že gólovo mu to tak nereže akoby si želal, len lakonicky poznamenal. „Určite som si ušil na seba kabát a cítim na svojich pleciach nejaké tie očakávania. Ale hokej je kolektívny šport, zabrať musíme v prvom rade všetci. Chcem, snažím sa, trénujem, ale je to veľmi vratké. No urobím všetko preto, aby som sa chytil, len nemôžem nato veľmi myslieť. Ale ono to príde,“ s veľkou pohodou v hlase a tou správnou iskrou v očiach povedal Rado, ktorému tieto slová už musí uveriť každý.

Prajme mu to a želajme dobrú športovú formu a úsmev na tvári.

Rado je totižto naozaj skvelý chlapík, majúci obrovskú pokoru a vnútorné čaro. Je ešte stále v mladom veku, ale už tu ukázal svoje možnosti, ktoré sú nedozierne. Keď sa dostane do toho správneho vnútorného nastavenia a hokejku v zápase uchopí do dlaní obrovského srdu, dokáže bodovať a dávať góly hoc i v každom zápase. Je veľkým talentom a veľmi dobrým človekom. Hovoria za neho i body, keď v súčte kanadského bodovania nášho tímu stráca na Mateja Češíka 3 a Jána Sýkoru 2 body. Tých jeho 24 za 13 gólov a 11 asistencií hovorí samo za seba. Preto je zrejmé, že Rado v tejto sezóne ešte nepovedal posledné slovo a potiahne nás v najtuhších zápasoch sezóny za gólové lano v ústrety víťazstvám. Ako kanonier. Pre dobro všetkých.