Novinky - 11.01.2013 21:29

V Žiline málo svetlých momentov

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

MsHK DOXXbet Žilina - HC'05 Banská Bystrica 6:1 (0:0, 3:1, 3:0)

Góly: 21. Drevenák (R. Krajči, I. Rúfus), 28. V. Škoda (T. Varga), 29. T. Varga (Richard Huna, Róbert Huna), 49. T. Troliga (Drevenák, R. Krajči), 53. M. Kokavec (Valášek, T. Troliga), 58. M. Kokavec (T. Troliga, T. Staňo) - 37. Novajovský (Češík) 
Vylúčení: 9:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: R. Lauff - M. Korba, P. Korba, 1204 divákov 

Žilina: Žigárdy - Harant, D. Devečka, I. Rúfus, Brčko, J. Dlouhý, Leško, Drábek, T. Staňo - Richard Huna, Róbert Huna, T. Varga - Drevenák, V. Škoda, R. Krajči - M. Kokavec, T. Troliga, Valášek - K. Jass, O. Ďuriš, T. Sýkora 
Banská Bystrica: Dzubina - Bambúch, M. Richter, Novajovský, Kubka, Biro, J. Predajniansky, Styk, Ketner - Ján Sýkora, Heizer, Juraj Sýkora - Danton, Češík, M. Hudec - B. Jankovič, T. Zigo, Marcinek - P. Kopecký, Petro, Lamper



Úvod stretnutia mal len priemernú úroveň. Domáci mali trochu navrch, ale strely Vargu v 2. min a Drevenáka v 8. min sa neujali. V polovici tretiny mali domáci prevahu piatich proti trom, ale bez úspechu. V presilovkách sa nedarilo ani Banskobystričanom. 

Góly padali až v druhej tretine. Najskôr v 21. min Drevenák z pravej strany prekonal Dzubinu. O sedem minút neskôr Škoda zvýšil na 2:0. O chvíľu nato Varga po prihrávke Richarda Hunu upravil na 3:0. Hosťom sa podarilo skorigovať stav v 37. min, keď Novajovský už po troch sekundách potrestal vylúčenie Dlouhého.

V úvode záverečnej časti hry mohli hostia znížiť pri vylúčení Rúfusa a Troligu, ale domáci gólman Žigárdy bol pozorný. V 49. min Drevenák presne našiel pred bránkou Troligu a Žilina viedla opäť rozdielom troch gólov. O štyri minúty neskôr tretia formácia domácich založila rýchly protiútok, na jeho konci bola presná strela Kokavca - 5:1. Ten istý hráč strelil záverečný gól zápasu v 58. min, keď strelou z bezprostrednej blízkosti nedal šancu Dzubinovi.

Slavomír Chlebec (tréner Žiliny): "V prvej tretine to nebol z našej strany pekný hokej. Početnú výhodu, ktorú sme mali, sme nevyužili. Hráčom sme v kabíne dohovorili. Od druhej tretiny sme sa upokojili a výsledkom boli tri góly v sieti hostí. Škoda len toho jedného inkasovaného. V tretej tretine sme súpera dostali pod tlak a pridali ďalšie tri góly. Aj v tomto zápase nás podržal brankár Žigárdy. Teší ma produktivita všetkých formácií. Verím, že takto budeme pokračovať aj naďalej." 

Vladimír Országh
 (tréner Banskej Bystrice): "Uvedomovali sme si dôležitosť dnešného zápasu. V prvej tretine sme ubránili niekoľko oslabení, najmä v početnej prevahe o dvoch hráčov. V druhej tretine sme inkasovali dva góly po chybách v obrane. Hrali sme málo agresívne. Za stavu 3:0 pre domácich sme sa spamätali a začali sme aj my trochu hrať. Mali sme niekoľko svetlých momentov, ale to bolo málo. Keď sme inkasovali štvrtý gól, zápas sa už iba dohrával. Nie som spokojný s herným prejavom, agresivitou nášho mužstva ani výsledkom."