Novinky - 10.01.2013 21:42

MIKE DANTON DEFINITÍVNE HRÁČOM HC ´05 BANSKÁ BYSTRICA

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: HC05

32 – ročný Mike ja hráčom, ktorý je schopný výrazne pozdvihnúť ofenzívnu silu nášho tímu. Narodil sa v Bramptone v kanadskej provincii Ontario a dotiahol to až do spomínanej NHL, kde za New Jersey a St. Louis odohral dovedna 87 zápasov s bilanciou 9 gólov a 5 asistencii.

Hráčska i životná cesta sa však neskôr pre neho zauzlila. Hráč sa musel na istý čas nedobrovoľne zriecť hokeja, no podarilo sa mu reštartovať svoj život nanovo aj po hokejovej stránke. Jeho poslednými hráčskymi zástavkami boli švédske Ore, české Znojmo a naposledy opäť švédske Kramfors Alliance, v ktorého drese v doterajšej sezóne nastrieľal v 21 zápasoch rovnaký počet gólov.

Nateraz je našim hráčom, papierovo je už všetko v poriadku a samotný hráč sa na pôsobenie v našom drese teší. „Je pre mňa skvelé, že som sa ocitol v slovenskej extralige. Budem sa snažiť pomáhať tímu. Z hľadiska som v utorok sledoval zápas proti Trenčínu a videl som, že v tejto súťaži sa hrá rýchly hokej a hráči na ľade sú šikovní. Viem, že tu prednedávnom hral Michal Handzuš a potešilo ma, že mužstvo trénuje Vladimír Országh, ktorého si pamätám ešte z nášho súperenia na ľade z klzísk NHL. Prišiel som na Slovensko s manželkou a synom a veľmi sa na pôsobenie v Banskej Bystrici teším,“ zveril sa krátko po svojom príchode.

Spokojný s príchodom ofenzívnej posily je aj hlavný tréner tímu Vladimír Országh. „Pamätám si ho ako hráča St. Louis, medzi jeho klubom a mojim Nashville bola poriadna rivalita, na ľade bývalo veľmi husto. Proti Mikovi sa hralo veľmi ťažko, dohrával každý súboj a zápas čo zápas sa pobil s mojim spoluhráčom Tootoom. V prvom rade však od neho očakávame produktivitu a ofenzívny prínos na ľade, je to pravák, ktorý má dobrú strelu a vie dať gól. Dúfam, že pre nás bude dobrou posilou,“ potešil sa príchodu hráča, ktorý sa pôvodne volal Michael Stephen Jefferson, ale kvôli opusteniu rodičov si zmenil meno na Mike Danton. Želáme mu v našom drese veľa úspechov!